HR
EN

Yammat loves Jack Savoretti - 2021. na Tvrđavi sv Mihovila!

03.07.2020.

Jedan od trenutno najzanimljivijih kantautora europske indie-pop scene, Jack Savoretti, po prvi će put nastupiti u Hrvatskoj na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila 30. srpnja 2021.!

Engleski glazbenik talijanskih korijena izvest će najveće glazbene uspješnice iz 14 godina duge karijere s ukupno šest izdanih albuma. Nastupajući na najvećim i najljepšim svjetskim pozornicama poput Wembleyja i Teatro la Fenice, nema sumnje kako će jedinstveni Savoretti oduševiti i publiku u Šibeniku. 

Savorettijeva glazba našla je mjesto u poznatim TV serijama Grey's Anatomy, Sons of Anarchy i One Tree Hill, a izvedbama pjesama Catapult i Only You uživo u emisiji Grahama Nortona postao je prepoznatljiv svjetskom auditoriju. U autorskom stvaranju, Savoretti je uvijek birao ići zahtjevnijim pravcima, ne odstupajući od vlastitih ideja koje su ga s godinama sve više činile prepoznatljivim. Upornost mu se ubrzo isplatila s brojnim nastupima na cijenjenim europskim pozornicama, a zatim i na iznimno uglednim festivalima poput švicarskog Montreaux Jazz Festivala.

Vizual Savoretti

Inspiriran zvukom šezdesetih, veliki uzor u pisanju pjesama su mu Simon & Garfunkel i Serge Gainsbourg. S velikanima ga povezuju zbog snažnih, a jednostavnih stihova nabijenih emocijom koji lako dopiru do slušatelja, kao što je to i maestralna uspješnica Candlelight s njegovog posljednjeg albuma  - Singing to Strangers. Strpljiv i vjeran sebi, Savoretti se popeo na prva mjesta britanskih top ljestvica s preko 120 tisuća prodanih primjeraka albuma koji je u prosincu 2019. dobio posebno reizdanje s dva nova singla.

Singing to Strangers je prema Savorettijevoj želji snimljen u starom crkvenom podrumu u centru Rima –  u glazbenom studiu kojeg je 1969. pokrenuo legendarni Ennio Morricone. Osim Candlelighta, najveću pažnju publike dobile su pjesme Love Is On The Line, What More Can I Do i velika suradnja sa svjetskom divom Kylie Minogue na pjesmi Music's Too Sad Without You za koju je spot snimljen u slavnoj operi Teatro la Fenice, tek nekoliko sati prije zajedničkog nastupa.

 

ULAZNICE U PRODAJI OD 10. SRPNJA

Vijest će posebno obradovati obožavatelje koji su ujedno i korisnici Mastercard® i Maestro® kartica. Za njih, ekskluzivna online pretprodaja ulaznica u sustavu Eventim traje od petka, 10. srpnja, u podne do nedjelje, 12. srpnja, u podne. Oni najbrži ostvaruju i popust od 15% na ograničen kontigent ulaznica.

Ulaznice će u reguarnoj prodaji biti dostupne od 12. srpnja u podne, i to online u sustavima Eventim i Croatia Tickets, te na prodajnim mjestima Tvrđave kulture: na ulazima Tvrđave sv. Mihovila i u City Pointu (don Krste Stošića 1).

Organizator koncerta Tvrđava kulture Šibenik pobrinula se i za vjerne članove svoga Kluba prijatelja koji u City Pointu ostvaruju 10% popusta pri kupnji ulaznica (individualni članovi na 1 ulaznicu, a nositelji obiteljske članske iskaznice na 2 ulaznice), čija cijena iznosi 270 kuna.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti