HR
EN

We Move Music Croatia sprema nešto novo - konferencija i showcase festival SHIP u rujnu u Šibeniku!

23.01.2023.

Prvo izdanje novog showcase festivala SHIP s pratećim konferencijskim dijelom bit će održano u Šibeniku od 14. do 17. rujna ove godine! Najavljuju to iz We Move Music Croatia, Ureda za izvoz glazbe Hrvatska osnovanog u rujnu prošle godine.

Šibenik će tako biti domaćin brojnim glazbenicima i glazbenim profesionalcima iz čitavoga svijeta. Tijekom dana održavat će se konferencijski dio festivala, dok će u poslijepodnevnim i večernjim satima glazbeni profesionalci i ljubitelji dobrog ritma uživati u brojnim koncertima nadolazećih domaćih i međunarodnih glazbenih nada.

We Move Music Croatia konferenciju SHIP organizira u suradnji s Javnom ustanovom u kulturi Tvrđava kulture Šibenik, a konferenciju podržava i Ministarstvo kulture i medija RH.

SHIP - konferencija i showcase festival

"Cilj SHIP-a je prezentirati hrvatsku glazbenu scenu, kao i samu lokaciju održavanja festivala glazbenim profesionalcima sa svih strana svijeta te postati platformom za umrežavanje po uzoru na brojne showcase festivale diljem Europe i svijeta", najavljuju organizatori iz  We Move Music Croatia koji će govornike i glazbenike najaviti uskoro.

SHIP će uskoro objaviti poziv glazbenicima za nastupe, a moći će se prijaviti svi koji žele svoju glazbu predstaviti europskoj i svjetskoj javnosti. Detaljan protokol prijava moći ćete saznati na službenim stranicama We Move Music Croatia te SHIP-a.

Tim ureda We Move Music Croatia konferenciju i showcase festival najavljuje po povratku s Eurosonica, najvećeg showcase festivala u Europi, gdje su predstavili rad ureda kolegama iz čitave Europe. Na Eurosonicu u nizozemskom Groningenu nastupali su i hrvatski glazbenici Fran Vasilić te freekind., koji su od samoga početka djelovanja ureda u sekciji „On The Move“. Mnogobrojna publika ovacijama je pozdravila njihove nastupe na različitim festivalskim lokacijama, a o interesu za njihove koncerte najbolje govori činjenica da se čekalo u redu te mnogi nisu uspjeli ući. Fran Vasilić i freekind. su dokazali da su spremni za nastupe van granica lijepe naše, a već su najavili turneje u nekoliko europskih država.

Osim na Eurosonicu, tim We Move Music Croatia predstavio se kolegama na Međunarodnoj autorskoj kreativnoj konferenciji MAKK, PIN konferenciji u Skopju, BUSH konferenciji u Budimpešti, Reconnect konferenciji u Brnu te će sudjelovati na slovenskom MENT-u u ožujku ove godine

"Još jednom pozivamo sve izvođače, vlasnike klubova i organizatore festivala da ispune formu putem koje postaju dio We Move Music Croatia baze podataka u kojoj se nalazi većina dionika hrvatske glazbene industrije", pozivaju iz WMMC tima.

Sve nove informacije pratite na web stranici https://wemovemusic.hr/

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti