HR
EN

Vikend na Baroneu: Slatko druženje u subotu, u nedjelju đir s vodičem, radionica i akcija u Klubu prijatelja

09.03.2023.

Raznovrstan i aktivan vikend čeka sve koji u subotu i nedjelju posjete Tvrđavu Barone na koju je slobodan ulaz sve do kraja ožujka! Uz nedjeljni program koji su Šibenčani baš dobro prihvatili, ovog vikenda iz Tvrđave kulture pripremili su nešto zanimljivo i slatko i za subotu!

- U subotu 11. ožujka na Tvrđavi Barone družimo se s pčelarima iz Udruge Pčela Šibenik koji će predstaviti svoje proizvode u sklopu događanja 'Upoznaj svog pčelara' organiziranog u suradnji s Šibensko-kninskom županijom i Turističko-ugostiteljskom školom. Pčelari će predstaviti svoje proizvode, dok će učenici Turističko-ugostiteljske škole pripremati i posluživati ukusne zalogaje. Za one koji žele znati više, tu su dva zanimljiva predavanja na temu pčelarstva – najavljuju iz Tvrđave kulture Šibenik.

Druženje s pčelarima počinje u subotu u 11 sati, a svi koji se žele više informirati o pčelarstvu moći će na Tvrđavi poslušati predavanja prof.dr.sc. Dražena Lušića s katedre za zdravstvenu ekologiju Medicinskog fakulteta u Rijeci te ekološkog proizvođača prof. Daria Frangena.

- Također, i ove nedjelje na Tvrđavi Barone posjetitelji će imati priliku prošetati bedemima tvrđave u pratnji našeg vodiča, a tu je i radionica Moj novčić za najmlađe posjetitelje! Šetnja bedemima tvrđave u pratnji vodiča počinje u 11 sati, dječja radionica u 11.30 sati, svi koji to žele mogu i ovaj vikend isprobati i naše VR igre, a svake nedjelje u ožujku imamo i akciju učlanjenja 1+1 u Klubu prijatelja šibenskih tvrđava – poručuju iz Tvrđave kulture.

Na radionici Moj novčić djeca će naučiti sve o šibenskom bagatinu, novcu koji se u Šibeniku koristio dva stoljeća. Kako je izgledao, od kojeg je materijala bio izrađen i na koji način, sudionici radionice će saznati dok izrađuju vlastitu repliku tog novčića u glini. Radionica je namijenjena djeci od sedam godina naviše, a sudionici se mogu prijaviti na mail adresu citypoint@tvrdjava-kulture.hr do subote 11. ožujka u 14 sati. 

Podsjećamo, sve tri šibenske tvrđave - Sv. Mihovil, Barone i Sv. Ivan od početka ožujka imaju i novo radno vrijeme. Od ponedjeljka do petka vrata tvrđava otvorena su od 9 do 17 sati, a subotom i nedjeljom od 10 do 18 sati. 

Sve informacije o programima i novostima iz Tvrđave kulture pratite na stranicama Tvrđave kulture, a sve detalje o programu na Tvrđavi Barone možete pronaći na Instagram i Facebook profilima Tvrđave.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti