HR
EN

Veliko finale ljetne koncertne sezone na Tvrđavi sv. Mihovila!

11.09.2021.

Sinoć je publika na Tvrđavi sv. Mihovila velikim aplauzom ispratila Šibensku narodnu glazbu i 4 Tenora nakon veličanstvenog koncerta čiji je regularni dio završio izvedbom pjesme Noćas te sanjam majko, skladbe koja je na ovogodišnjim Večerima dalmatinske šansone odnijela nagradu publike.

Od prvog trenutka bilo je evidentno da na Mihovilu slijedi večer velikih aranžmana u izvedbi orkestra pod ravnanjem sjajnog maestra Damira Marušića koji su Šibenčani jedva čekali čuti nakon dulje pauze. Koncert je otpočeo obradom Another Day In Paradise  Phila Collinsa, a osim orkestralnih obrada hitova poput Fame/The Time of My Life ili klasika Pink Floyda Another Brick In The Wall. Glazbari su među ostalim obradili skladbe koje su obilježile domaću glazbenu povijest – Arsenovu Zagrli me i Sanjao sam noćas da te nemam Bijelog Dugmeta, i izveli ih u pratnji 4 Tenora. 

Raspoloženi i šarmantni Đani Stipaničev, Vladimir Garić, Marko Pecotić i Filip Hozjak pridonijeli su raznovrsnosti repertoara, kako svojim vrhunskim glasovima tako i humorističnim doskočicama. Već je bilo poznato da ovi miljenici publike osvajaju srca gdje god da se pojave, no kemija između publike, orkestra i njih je večeri na Mihovilu dala poseban štih. Uz svoje uspješnice Sve je tvoje i Grande Amore, publika je među ostalim imala prilike čuti i izvedbe Funiculi, FuniculaIl Mondo, More te već spomenutu pobjednicu ovogodišnje Šansone. No, kao posljednje iznenađenje za bis je ostala poznata napolitanska pjesma O sole mio, po čijem su završetku uslijedile stajaće ovacije svih prisutnih.

POSLJEDNJI OVOLJETNI KONCERT

Koncert koji rasprodan samo nekoliko dana nakon što su ulaznice puštene u prodaju veliko je finale rekordne ljetne sezone večernjih događanja: njih preko 60 se od lipnja do rujna održalo na pozornicama šibenskih tvrđava Sv. Mihovila i Barone, a posjetilo ih je oko 14 000 posjetitelja. Osim niza koncerata domaćih izvođača na Mihovilu je gostovao i Asaf Avidan, kao jedno od rijetkih glazbenih imena koji su ovog ljeta nastupili u Hrvatskoj, a Tvrđava Barone ugostila je niz manjih intimnih koncerata, promocije albuma i večeri klasične glazbe. Neizostavne su bile i filmske projekcije naslova koji su pomeli konkurenciju na recentnim festivalima i plesne izvedbe u sklopu desetog izdanja Šibenskog plesnog festivala.

Sve to je i više nego dobra najava za sljedeće ljeto kada nas očekuju koncerti Black Pumas i Jacka Savorettija, te nada povratka na puni kapacitet omiljenih šibenskih ljetnih pozornica.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti