HR
EN

Veliki povratak glazbene zvijezde u Hrvatsku: Gregory Porter u srpnju na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila!

12.12.2023.

Nagrađivani američki glazbenik Gregory Porter vraća se na šibensku Tvrđavu sv. Mihovila! Izniman umjetnik koji rasprodaje dvorane diljem svijeta i dobitnik dva Grammyja proteklog desetljeća, osvojio je publiku suvremenim jazzom, a na šibenskoj Tvrđavi slušamo ga 22. srpnja.

- Porterov jedinstveni glas i posebna mješavina bluesa, jazza i gospela ostavila je bez daha publiku na Tvrđavi sv. Mihovila u ljeto 2017. godine. Nastup je to koji još itekako dobro pamtimo i s uzbuđenjem čekamo ponovni dolazak ovog fantastičnog glazbenika u Šibenik – ističu organizatori iz Tvrđave kulture, koja upravlja jednom od najljepših koncertnih lokacija u Hrvatskoj.

Gregory Porter dolazi iz glazbene obitelji, a pjevati je počeo u crkvi, gdje mu je majka bila pastorica, a otac pjevač. Nakon što mu je ozljeda spriječila razvoj sportske karijere, okrenuo se glazbi i preselio u New York kako bi izgradio karijeru. Debitantski album 'Water' objavljuje 2010. godine, a popularnost mu je nevjerojatno skočila trećim albumom 'Liquid Spirit' koji je postao fenomen s preko milijun prodanih primjeraka i pjevaču donio prvog Grammyja. Album 'All Rise' iz 2020. godine, također je bio nominiran za nagradu Grammy.

Godine 2021. Porter objavljuje kompilaciju 'Still Rising' s pet potpuno novih pjesama te najvećim hitovima u novim aranžmanima, uz duete s Palomom Faith, Mobyjem, Jamiejem Cullumom, Jeffom Goldblumom, Ellom Fitzgerald i drugima. Ove godine objavio je božićni album naziva 'Christmas Wish', koji uključuje izbor tradicionalnih klasika, kao i tri originalne pjesme.

Uz impresivnu glazbenu karijeru, Porter je kreator i voditelj podcasta 'The Hang', serije razgovora s njegovim poznatim prijateljima, kao i vlastite kulinarske emisije 'The PorterHouse'.

 

ULAZNICE

Prvi set ulaznica dostupan je po cijeni od 80 €, a nakon toga cijena ulaznice iznosit će 95 €.

Ulaznice su od srijede 13. prosinca u podne prva 24 sata dostupne isključivo korisnicima Mastercard® kartica u sustavu Eventim. Nakon toga svi ostali ih mogu kupiti u sustavu Eventim i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen gdje članovi Kluba prijatelja pri kupnji ostvaruju popust od 10%.

Isto vrijedi i za ulaznice za najavljeni koncert Trentemøllera

- Danski producent Trentemøller dolazi s bendom 14. kolovoza, a to su tek prva dva imena. Itekako imamo razloga veseliti se ljetu i dosad najavljenim nastupima – poručuju iz Tvrđave kulture koja je za koncert Bonoba ovog ljeta osvojila nagradu Ambasador portala Klubska scena u kategoriji event godine!

Sve novosti o 11. koncertnoj sezoni na Tvrđavi sv. Mihovila pratite na Facebooku,  Instagramu i webu Tvrđave kulture.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti