HR
EN

Večer francuske šansone zatvara Stranu B!

23.09.2015.

Nakon Parnog Valjka i Papandopulo kvarteta, ove nedjelje, 27. rujna, s početkom u 20 sati šibenska tvrđava sv. Mihovila pretvoriti će se u ulice Pariza u sklopu još jednog programa na Strani B- Večer francuske šansone!

Večer francuske šansone u organizaciji Prokulture iz Splita tradicionalno se održava već 21 godinu za redom, a u nedjelju će se publici predstaviti najbolja imena iz Kluba Prijatelja šansone: Ana Opačak, Kristina Nuić-Prka, Ema Kuzmanić i Tajana Pavičević uz glasovirsku pratnju maestra Jurice Karuza. Kao poseban gost večeri u nedjelju će nastupiti i naš najpoznatiji šansonjer, g. Ibrica Jusić!

''Večer francuske šansone zatvara ovogodišnji program Strane B, programa koji se održava ispod tribina Tvrđave sv. Mihovila. Iznimno nam je drago što će u nedjelju nastupiti najpoznatiji dubrovački trubadur, šansonjer koji je svoju prestižnu karijeru započeo još davne 1965. godine na skalinama svog rodnog Dubrovnika, Ibrica Jusić i jedan od najljepših hrvatskih glasova, Ana Opačak koja je široj javnosti postala poznatija nakon polufinala glazbenog showa The Voice. Zajedno s ostalim članovima Kluba Prijatelja šansone izvesti će neke od najpoznatijih francuskih pjesama prepoznatljivih po snazi svog teksta, glazbe i interpretacije'' – najavila je Gorana Barišić Bačelić, voditeljica odjela za upravljanje fortifikacijskim sustavom pri Muzeju grada Šibenika.

Kako bi se u potpunosti zaokružila francuska noć ispod šibenskih tribina organizirana je i izložba fotografija ''Pariz okom Ive Pervana'' majstora fotografije Ive Pervana koji je svojim fotografijama obilježio jedno vrijeme, kulturnu i prirodnu baštinu svoje domovine te izlagao u gotovo svim svjetskim metropolama. Pervan je svojim radom posebno vezan za promidžbu hrvatskog turizma, a ova izložba uzbudljiv je fotografski dokument nastao za zajedničkog gostovanja Prijatelja šansone i Ive Pervana u Parizu 2007. godine, gdje ljepota zabilježenog otkriva kulturnu i povijesnu dimenziju Pariza kao i posebnost njegove svakodnevnice.

Ivo Pervan dobitnik je brojnih svjetskih i domaćih priznanja, među kojima dva RED DOT-a, zlato u New Yorku, izbor tri fotomonografije među deset najljepših na svijetu,  što ga svrstava u vrh svjetske fotografije.

Večer Francuske šansone organizirana je u okviru manifestacije Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj, www.rendez-vous.hr .

Cijena ulaznice za Večer francuske šansone na Tvrđavi sv. Mihovila iznosi 35 kuna, a svi posjetitelji s kupljenom nedjeljnom dnevnom ulaznicom, kao i članovi Kluba prijatelja uz predočenje svojih članskih iskaznica imaju slobodan ulaz.

Sve pogodnosti koji ostvaruju članovi Kluba prijatelja, kao i opće uvjete i pravila možete provjeriti ovdje .

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti