HR
EN

Uvid u izgradnju kapaciteta zahvaljujući EMOUNDERGROUNDS!

26.05.2022.

Jučer je u šibenskoj Kući umjetnosti Arsen održana druga od dvije fokus grupe projekta EMOUNDERGROUNDS-a, u sklopu programa izgradnje kapaciteta.

Sudionici su bili uglavnom predstavnici dionika u kulturi koji su podijelili svoja iskustva i razgovarali o problemima s kojima se susreću u realizaciji svojih programa i aktivnosti. Na kraju sastanka istaknuta je potreba što češće međusobne komunikacije jer bi budući sastanci ovog tipa i razmjene mišljenja doprinijeli boljem razumijevanju između svih dionika te omogućili da se dionici iz različitih sektora sastanu i dogovore o mogućoj budućoj suradnji.

Prva fokus grupa održana je 30. travnja na Tvrđavi Barone sa sudionicima iz šire javnosti (uglavnom lokalno stanovništvo). To je omogućilo kombiniranje zaključaka sudionika koji dolaze iz svakog područja četverostruke spirale (tijela javne vlasti, tvrtke, istraživanja, građani). Zaključci s fokus grupa biti će uključeni u Priručnik sa smjernicama i preporukama za razvoj i unapređenje javnih politika (dio projektne aktivnosti T3.3).

Podsjetimo, provedba projekta EMOUNDERGROUNDS (EMOtional technologies for the cultural heritage valorization within cross border UNDERGROUNDS) sufinancirana je iz programa transnacionalne suradnje Interreg ADRION, u iznosu od 85% vrijednosti. Ukupna vrijednost iznosi 2.599.994,86 eura, dok budžet Tvrđave kulture iznosi nešto manje od 2 milijuna kuna (264.387,78 eura).

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti