HR
EN

Uskoro Noć tvrđava i prvi koncert sezone na sv. Mihovilu! Provjerite kompletan program!

05.04.2022.

Donosimo cijeli program Noći tvrđava u Šibeniku! 

Posljednji dani travnja rezervirani su za Šibenik i Noć tvrđava, manifestaciju za koju je zamisao rođena baš u Krešimirovom gradu, a u izvedbi joj se priključilo više od 40 gradova u tri države 

Noć tvrđava bit će održana 29. i 30. travnja kada će šibenske tvrđave Barone i sv. Mihovila biti potpuno otvorene za posjetitelje, a uz to, slobodan je i ulaz na sve programe za djecu i odrasle. 

 

KONCERT U PETAK

U petak 29. travnja u 19 sati svi zainteresirani mogu uz stručno vodstvo obići Tvrđavu sv. Mihovila, uživati u zalasku i poslušati zanimljive priče o stoljetnim bedemima i bogatoj šibenskoj povijesti, a samo sat vremena poslije počinje prvi koncert sezone na sv. Mihovilu! 

Na pozornici pod tribinama publiku će prvo zagrijati pobjednik showa The Voice, karizmatični Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli, nakon kojih su za zabavu zaduženi Songkillersi na čijim je koncertima odlična atmosfera sigurna stvar. 

 

TURA "ČUVARI ŠIBENIKA" U SUBOTU

Subota 30. travnja rezervirana je za dnevni đir. U 10 sati ujutro s Tvrđave Barone polazi tura 'Čuvari Šibenika' koju su posebno za Noć tvrđava mjesecima razrađivali šibenski vodiči iz Udruge sv. Mihovil.  

- Prepustite se našim sigurnim rukama, poslušajte nevjerojatne priče iz proteklih stoljeća i pustite da vas provedemo gradom kojeg ćete nakon obilaska sigurno gledati novim očima – poručuju iskusni šibenski vodiči iz Udruge sv. Mihovil.  

 

DJEČJI PROGRAM 

U subotu u 11 sati na Tvrđavi Barone za najmlađe posjetitelje počinje dječja predstava "Tri praščića", dobro poznata priča u izvedbi Dječjeg ansambla Virko i Kazališta Studio Art. Svojim veselim pristupom fabuli predstava će razveseliti sve male gledatelje u dobi od četiri do deset godina.  

Nakon toga, na istom mjestu u 12 sati počinje radionica "Moj novčić". Mali sudionici dobro će se zabaviti izradom replike srednjovjekovnog šibenskog novčića u glini te kroz druženje i zabavu naučiti kako se prije nekoliko stoljeća trgovalo u Šibeniku. Radionica je namijenjena djeci starijoj od šest godina. 

 

FORTITUDE 

Noć tvrđava, spomenimo, nastala je u sklopu europskog projekta FORTITUDE iz programa Interreg. Javna ustanova Tvrđava kulture Šibenik vodeći je partner, dok na projektu koji traje dvije godine i završava u lipnju sudjeluju još Grad Karlovac, Grad Banja Luka i Opština Bar. Više o manifestaciji i sudionicima koji su joj se pridružili pronađite ovdje.

Cilj je projekta obogatiti turističku ponudu i poboljšati atraktivnost utvrđenih lokaliteta u trima državama stvaranjem novih sadržaja. Upravo tako nastala je Noć tvrđava, zajednička manifestacija koja će se održavati jednom godišnje, a priključio joj se niz gradova u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.   

Kroz Fortitude, šibenska Tvrđava sv. Mihovila dobit će niz novih sadržaja. Riječ je o novim tehnološkim i prostornim rješenjima u suvenirnici i info pultu, novom izložbenom postavu, ali i preuređenom centru City Point u staroj gradskoj jezgri. Ti novi, poboljšani sadržaji doprinijet će boljem doživljaju dnevnih posjetitelja sv. Mihovila.   

Projekt FORTITUDE započeo je 1. ožujka 2020. godine i traje do 30. lipnja 2022. godine. Nositelj projekta je JUK Tvrđava kulture Šibenik, a partneri na projektu su Grad Karlovac, Opština Bar i Grad Banja Luka. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.618.438,72 eura, od čega je 85 posto sufinancirano iz programa Interreg IPA CBC Croatia – Bosnia and Herzegovina – Montenegro 2014-2020. Glavni cilj projekta je ojačati i diversificirati kulturno-turističku ponudu u prekograničnom području te razvijati kapacitete za što kvalitetnije i održivije upravljanje kulturnim dobrima.  

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti