HR
EN

Uskoro izrada 3D modela Tvrđave sv. Mihovila

02.09.2020.

Tvrđava kulture je u sklopu europskog projekta EMOUNDERGROUNDS naručila detaljno snimanje svih unutrašnjih i vanjskih zidova Tvrđave sv. Mihovila. Nakon potpisa ugovora, nedavno je održan prvi radni sastanak između predstavnika naše ustanove i izvođača radova - Zadruge ARHEO KO-OP u kojem se raspravljalo o terminskom planu izrade dokumentacije bedema te o lokaciji na kojoj će se uzeti uzorak žbuke za C14 dataciju.

Sastanak snimanje TSM

Ovo istraživanje bit će nadopuna trenutno veoma skromnoj dokumentaciji o najstarijem kulturnom spomeniku u Šibeniku, a u planu je i izrada visokopreciznog 3D modela tvrđave. Snimanjem fotografija i postavljanjem točaka koje će biti snimane geodetskim i laserskim instrumentima, izradit će se snimke unutrašnjih i vanjskih lica svih starih zidova.

Time će se, zahvaljujući europskom projektu koji provode 10 partnera iz 7 država, otkriti tajne koje Tvrđava sv. Mihovila još uvijek skriva. Ukupna vrijednost projekta EMOUNDERGROUNDS (EMOtional technologies for the cultural heritage valorization within cross border UNDERGROUNDS) iznosi 2.605.497,06 eura, od čega je 85% sufinancirano sredstvima Europske unije iz ERDF i IPA II fonda. Budžet Tvrđave kulture Šibenik u sklopu istoimenog projekta iznosi nešto manje od 2 milijuna kuna (264.387,78 eura), a najznačajnije ulaganje u sklopu projekta odnosi se na implementaciju VR tehnologije u svrhu storytellinga na šibenskim tvrđavama.

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji,

u petak 14.lipnja Tvrđava sv. Mihovila otvorena je do 19 sati.
Hvala na razumijevanju!

-----

Dear visitors,

on Friday, June 14th, St. Michael's Fortress will be open until 7 PM.
Thank you for your understanding!