HR
EN

Urban & 4 i gudački orkestar na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila za Noć tvrđava!

22.04.2024.

Damir Urban sa svojom Četvorkom i gudačkim orkestrom nastupa na Tvrđavi sv. Mihovila za Noć tvrđava 10. svibnja! Ulaz na koncert je slobodan, a u nastavku provjerite kako do ulaznica te program na šibenskim tvrđavama Barone i sv. Ivana.

TVRĐAVA SV. MIHOVILA: URBAN & 4 UZ GUDAČKI ORKESTAR

Nakon fantastičnog rasprodanog koncerta u Areni Varaždin u travnju, riječki glazbenik Damir Urban & 4 u pratnji gudačkog orkestra dolazi i u Šibenik. Prvi je to koncert na ljetnoj pozornici Tvrđave sv. Mihovila koja će 28. svibnja proslaviti deseti rođendan.

Urban & 4 u kombinaciji s gudačkim orkestrom pokazuju da njihova glazba ne poznaje ni vrijeme ni mjesto. Lako se prilagođavaju klasičnim aranžmanima i uspješno isprepliću žanrove i stilove, a šibenska publika i gosti imat će priliku čuti neke od najvećih Urbanovih pjesama u novom aranžmanu, na prvom koncertu u 2024. godini na ljetnoj pozornici Tvrđave sv. Mihovila.

Iako je koncert besplatan, ulaz na koncert je moguć uz ulaznice koje će biti dostupne isključivo članovima Kluba prijatelja. Oni svoju ulaznicu, uz predočenje članske iskaznice, mogu preuzeti od srijede 24. travnja od 12 sati na blagajni Kuće umjetnosti Arsen u Šibeniku. Vrijedi pravilo 'Jedan član, jedna ulaznica', a ulaznice nije moguće rezervirati. 

Dnevni obilazak Tvrđave sv. Mihovila u Noći tvrđava 10. svibnja slobodan je od 15 do 18:30 sati. Koncert počinje u 21 sat.

 

TVRĐAVA BARONE

Uz slobodan ulaz na Tvrđavu Barone 10. svibnja od 15 sati, građani i gosti u 18:30 sati imat će priliku razgledati izložbu 'Utvrde Mletačke republike na području Veneta, Dalmacije i Boke Kotorske'.

Izložba je nastala u organizaciji udruge Italia Nostra, a kustos je arhitekt Adelmo Lazzari. Partneri u Hrvatskoj su Tvrđava kulture Šibenik, Društvo za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac i Institut za povijest umjetnosti.

Izložba obrađuje dvadesetak utvrđenih lokaliteta s područja nekadašnje Mletačke Republike (današnji dijelovi Italije, Hrvatske i Crne Gore), s naglaskom na tehnikama gradnje, korištenju različitih materijala i specifičnu graditeljsku logiku fortifikacijskih struktura. Od lokaliteta u Hrvatskoj prezentirani su Šibenik, Zadar, Hvar, Knin i drugi, no kroz usporedbu s brojnim drugim lokalitetima mogu se prepoznati slična rješenja i karakteristike koja pokazuju zajednički kontekst vremena i prostora centralnog Sredozemlja.

Ulaz na Barone u Noći tvrđava otvoren je do 20:30 sati.

 

TVRĐAVA SV. IVANA

Ulaz na Tvrđavu sv. Ivana slobodan je za Šibenčane i goste od 15 do 20:30 sati, a posljednji ulaz je u 20 sati.

U 17 sati počinje vođena dječja aktivnost 'Lov na zastavu' za osnovnoškolce starije od 7 godina. Mališani će se pod vodstvom djelatnika Tvrđave kulture u grupama okušati u potrazi za dijelovima slagalice koji otkrivaju lokaciju zastave. Tim koji prvi nađe zastavu i izvjesi je na bedemima sv. Ivana pobjeđuje. Pobjednički tim bit će nagrađen slobodnim ulazom na filmove u sklopu programa Bubamarac u svibnju u Kući umjetnosti Arsen.

Kako je broj sudionika ograničen, prijave su obavezne mailom na adresu citypoint@tvrdjava-kulture.hr.

U 19 sati planiran je obilazak Tvrđave sv. Ivana s vodičem koji će posjetiteljima ispričati više o povijesti i značaju najveće i najviše šibenske utvrde za obranu grada. Okupljanje zainteresiranih je na južnom dijelu Zvijezdi, a prijave nisu potrebne.

 

PROVJERITE CIJELI PROGRAM NOĆI TVRĐAVA

Spomenimo da program u Noći tvrđava ima i  Tvrđava sv. Nikole u Šibeniku - detalje možete provjeriti na web stranici Noći tvrđava.

Manifestaciji organizaciji šibenske Tvrđave kulture i partnera, ove se godine priključilo više od 40 gradova u još šest europskih zemalja. Tako će Noć tvrđava treću godinu zaredom povezati utvrde, bedeme i dvorce u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Crnoj Gori, Srbiji, Češkoj i Ukrajini, gdje će se program odvijati istovremeno uz raznovrsne, edukativne i zabavne sadržaje za posjetitelje.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti