HR
EN

Učenici TUŠ-a na Mihovilu prezentirali svoja znanja

28.09.2021.

Danas je na Tvrđavi sv. Mihovila Turističko-ugostiteljska škola održala događanje naziva „Sljubljivanje sira i vina“ za predstavnike županijske, gradske vlasti, predstavnike relevantnih ustanova u kulturi i turizmu te predstavnike medija.

Događanje je organizirano u suradnji s Tvrđavom kulture, u sklopu projekta koji škola provodi treću godinu za redom („Konobari kao zvijezde“), a koji je financiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja u sklopu poziva na financiranje izvannastavnih aktivnosti škola. Projektom su obuhvaćeni učenici svih zanimanja koje škola obrazuje (konobar, kuhar i hotelijersko-turistički tehničar). Ova projektna aktivnost za cilj ima organizirati gastronomsko događanje za javnost na kojemu će se predstaviti lokalna, autohtona ponuda sireva i vina – osmišljena, izvedena i poslužena od strane učenika i učenica Turističko – ugostiteljske škole.

U ovoj aktivnosti sudjelovali su učenici smjera konobar, kuhar i hotelijersko – turistički tehničar. Učenici konobarskog usmjerenja bili su zaduženi za istraživanje ponude lokalnih vina i sastavljanje vinske karte te usklađivanje vinske karte s ponudom sireva. Na samom događanju ovi učenici su posluživali goste. Učenici kuharskog usmjerenja bili su zaduženi za istraživanje ponude lokalnih sireva, odabir sireva, osmišljavanje jela od sira i načina prezentacije tih jela te kreiranje kompletnog jelovnika. Učenici hotelijersko – turističkog usmjerenja bili su zaduženi za oglašavanje događanja, osmišljavanje vizualnog identiteta događanja i izradu letaka te vođenje programa na samom događanju.

Škola kontinuirano promovira zanimanja za koja obrazuje učenike, kroz njihovo aktivno uključivanje u život lokalne zajednice. Redovito učenici škole imaju priliku na kreativan način, upotrjebljujući vještine koje učenici stječu u školi pokazati javnosti turističku vrijednost lokalne gastronomske ponude. Na ovaj način učenici uče iskustvenim putem te se znatno unaprjeđuju njihove socijalne, organizacijske i druge kompetencije potrebne na tržištu rada, a učenje se čini zabavnim.

U projektu su sudjelovali:

Konobari: Lucija Kljaić, Ivano Čolić, Dorijan Mičunović, Josip Peran, Antonio Štrkalj, Mirnes Okanović i Josipa Ljubić pod mentorstvom nastavnice Renate Polegubić Vlaše.

Kuhari: Iva Jakoliš, Ante Dulibić Antonija Krpina, Hlena Pletković i Ena Martinović pod mentorstvom nastavnice Alise Alije Mazalin.

Hotelijersko – turistički tehničari: Dora Tolmačev, Katarina Josipović, Penelopa Fantulin, Anica Sarađen, Jakov Milovac, Anđela, Lucija i Ania Petrić pod mentorstvom nastavnice Anite Čobanov.

Učenici glazbene škole: Lovre Tunuković i Katarina Mileta.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti