HR
EN

U Banja Luci održana nova radionica projekta FORTITUDE

02.09.2021.

Domaćin novoj radionici u sklopu projekta FORTITUDE bio je grad Banja Luka koji je projektne partnere okupio u kulturnom centru „Banski dvor“, 1. i 2. rujna.

Dvodnevna radionica pod nazivom Baština i Turizam okupila je neke od partnera na samoj lokaciji, neke online, no svi su imali priliku sudjelovati u zanimljivim prezentacijama, primjerima uspješnih praksi iz različitih europskih zemalja i raspravama na temu upravljanja turističkom destinacijom, razvoja povijesno-kulturnih lokaliteta, te targetiranja ciljnih skupina bitnih za navedeno.  

Moderator radionice bio je Rafael Deroo, glavni tajnik Europske mreže utvrđenih gradova i obrambenih fortifikacija EFFORTS. Planirane radionice u sklopu projekta povezat će temu baštine s interpretacijom iste, turizmom i promocijom, a sve s ciljem unaprjeđenja modela turističkog menadžmenta i marketinga kulturnih destinacija, poboljšanja posjetiteljskog iskustva, te podizanja turističke atraktivnosti povijesnih lokaliteta.

Sve navedeno su i ciljevi samog projekta kojim će se obogatiti i unaprijediti ponuda posjetiteljskih centara projektnih partnera u pet gradova koji sudjeluju u projektu: Šibeniku, Karlovcu, Banja Luci, Herceg Novom te Baru.

O PROJEKTU FORTITUDE

Projekt FORTITUDE (Historic Fortresses Intensyfing Cross-Border Tourism Development) započeo je 1. ožujka 2020. i trajat će do 28. veljače 2022. godine. Nositelj projekta je Javna ustanova Tvrđava kulture Šibenik s partnerima Grad Karlovac, Opština Herceg Novi, Opština Bar i Grad Banja Luka, a ukupna vrijednost iznosi 1 618 438.72 eura, od čega je 85% sufinancirano iz programa Interreg IPA CBC Croatia - Bosnia and Herzegovina – Montenegro 2014 – 2020.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti