HR
EN

Tvrđavi kulture preko 130 tisuća eura od Ministarstva kulture za deset projekata

19.03.2024.

Ukupno 134.300€ dodijelilo je Ministarstvo kulture i medija Tvrđavi kulture Šibenik u sklopu Javnog poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi za 2024. godinu. Dodijeljena sredstva bit će utrošena na deset različitih projekata.

Stručna i projektna dokumentacija za projekt uređenja ulaza na Tvrđavi sv. Mihovila te konzervatorsko-restauratorski elaborat za bedem na Oštrici kod Grebaštice bit će tako pokriveni sredstvima iz programa nepokretne kulturne baštine. Najstarijoj šibenskoj tvrđavi također su dodijeljena sredstva iz programa kopnene arheološke baštine, kao i lokalitetu Sv. Ivan del Tyro kojeg je ustanova počela istraživati prošle godine.

Značajna sredstva iz programa gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture odlaze na produkcijsku opremu za događanja na Tvrđavi Barone. Dva važna programa ustanove, Barone Jazz Festival i koncertna sezona 2024. u Kući umjetnosti Arsen, ostvarila su financiranje iz programa glazbe i glazbeno-scenske umjetnosti.

Izvršit će se i restauracija dijela ostataka rimskog broda potopljenog kod Zlarina u cilju trajnog izlaganja u Centru koralja, a financirani su također i radovi na izdavanju jedne monografije, povijesnog izvora iz 17. stoljeća. Konačno, Ministarstvo je tradicionalno podržalo odlazak stručnjaka iz ustanove na konferenciju FORTMED, najznačajnije okupljanje istraživača fortifikacija, koje se ove godine održava u Tirani.

Odobreni programi uistinu dobro prikazuju široki spektar aktivnosti po kojima je Tvrđava kulture prepoznata kao primjer dobre prakse upravljanja kulturnom baštinom. 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti