HR
EN

Tvrđavi kulture odobren novi EU projekt – FORTIC!

07.12.2023.

Tvrđavi kulture Šibenik u sklopu poziva za Program Interreg Italija – Hrvatska 2021.-2027. odobren je EU projekt: From remains Of the war to the aRchiTecture of peace in cross-border area of Italy-Croatia. Skraćeno- FORTIC!

Prvi je to program Interreg Italija – Hrvatska u kojem sudjelujemo, a projekt će omogućiti još jedan korak ka ostvarivanju velikog, desetogodišnjeg sna našeg tima – da svi prostori unutar Tvrđave sv. Mihovila budu povijesno i arheološki istraženi, i temeljem toga revitalizirani i stavljeni u funkciju! Sve projektne aktivnosti FORTIC-a detaljnije će biti predstavljene kada se potpišu svi potrebni ugovori.

FORTIC će dakle, između ostalog, omogućiti provođenje kampanje arheološkog istraživanja sjeveroistočne kule Tvrđave sv. Mihovila. Svi nalazi bit će sažeti u Izvješću o istraživanju i javno prezentirani, a izvješće o istraživanju služit će kao podloga za daljnje intervencije u narednom periodu. A drugi korak već je u pripremi!

Ukupni iznos prijavljenog projekta FORTIC iznosi 2.135.773,60 eura od kojih se 243.318,60 eura odnosi na Tvrđavu kulture Šibenik, dok je planirano trajanje projekta 30 mjeseci. U tom periodu će se kroz brojne aktivnosti i sa snažnim naglaskom na prekograničnu suradnju raditi na području održivog kulturnog turizma s naglaskom na očuvanje tradicijske baštine.

Od ostalih aktivnosti u sklopu projekta planira se uređenje gaming rooma na Tvrđavi sv. Ivana, novosti u manifestaciji Noć tvrđava…

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji,

u četvrtak 20. lipnja Tvrđava Barone otvorena je do 19 sati.
Hvala na razumijevanju!

-----

Dear visitors,

on Thursday, June 20th, Barone Fortress will be open until 7 PM.
Thank you for your understanding!