HR
EN

Tvrđava sv. Ivana od subote otvorena za posjetitelje: Do kraja lipnja ulaz slobodan za sve!

01.06.2022.

Nakon svečanosti obilježavanja završetka projekta revitalizacije koja će se održati u petak 3. lipnja, Tvrđava sv. Ivana u subotu 4. lipnja otvara vrata za građane!

 

SLOBODAN ULAZ U LIPNJU, ZA ČLANOVE KLUBA KONCERT 

Vrata tvrđave bit će otvorena od subote u 9 sati, što znači da je projekt revitalizacije treće šibenske tvrđave priveden kraju. Tim povodom građani Šibenika i svi posjetitelji moći će besplatno razgledati Tvrđavu sv. Ivana sve do kraja lipnja, a članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava u subotu navečer će imati priliku prisustvovali prvom događanju.

Vjerni članovi Kluba prijatelja na obnovljenoj tvrđavi uživat će na koncertu Pavela za koji je broj ulaznica ograničen, a mogu se preuzeti na blagajni Kuće umjetnosti Arsen. Jedan član može podignuti dvije ulaznice od četvrtka, 2. lipnja, u radnom vremenu Kuće umjetnosti Arsen (od 9 do 15 sati). 

 

VELIKI PROJEKT PRIVIEDEN KRAJU

Nakon Tvrđave sv. Mihovila i Tvrđave Barone, Tvrđava sv. Ivana treća je šibenska revitalizirana utvrda. Tijekom kompleksnih i višegodišnjih radova, obnovljene su i opremljene dvije cjeline tvrđave: sjeverni dio poznat kao 'Kliješta' i južni dio zvan 'Zvijezda' ukupne površine 18.657 metara četvornih. U području 'Kliješta' smješten je edukativni kampus s učionicama, prezentacijskim prostorima i suvremeno opremljenim spavaonicama. Projekt Revitalizacije tvrđave sv. Ivana ukupno je vrijedan 49.143.692, 95 kuna, Europski fond za regionalni razvoj sufinancirao ga je s 41.486.646,05 kuna dok je ostatak sredstava osigurao Grad Šibenik. 

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti