HR
EN

Tvrđava kulture sudjeluje u virtualnim Danima otvorenih vrata EU projekata

13.11.2020.

Ministarstvo Regionalnog razvoja i fondova Europske unije organizira virtualnu kampanju "Dani otvorenih vrata EU projekata",  kroz koju se prezentiraju uspješni projekti svih hrvatskih županija! 

S obzirom na okolnosti, ovogodišnja manifetracija će se obilježiti virtualno, od 13. do 22 studenoga, na internetskoj stranici formiranoj u okviru središnjeg portala Strukturni fondovi gdje su navedeni svi sudionici kao i njihov program.

Među njima je i Tvrđava kulture Šibenik koja kontinuirano radi na osmišljavanju i provedbi projekata veznih uz očuvanje i valorizaciju baštine. Na platformi je predstavila rezultate projekta Fortress ReInvented, kojim je Tvrđava sv. Mihovila postala bogatija za nove digitalne sadržaje korištene u svrhu prezentacije baštine, s željom da se kulturno povijesna baština prezentira na tehnološki inovativan način i tako približi posjetiteljima poboljšavajući njihovo iskustvo.

U sklopu projekta u dvije podzemne cisterene na tvrđavi  implementirana je 3D video mapping tehnika projiciranja koja posjetiteljima omogućuje jedinstven doživljaj tvrđave putem multimedijalne izložbe, nabavljeni su multimedijalni audio vodiči te je omogućen prijenos uživo (live stream) s tvrđava koje su bile partneri na projektu - Tvrđavi Klis u Klisu, Kanli Kuli u Herceg Novom i Vranduk kuli u Zenici.

Cilj održavanja Dana otvorenih vrata je najširoj javnosti predstaviti projekte koji su dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga - ne propustite pogledati rezultate!
 

 

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti