HR
EN

Tvrđava kulture sudjelovala na panelu DKE - Ured Media Hrvatske „Ovako mi to radimo!“

18.03.2021.

Uvijek nam je drago sudjelovati u inspirativnim panelima s kolegama i biti prepoznat kao primjer uspješne prakse! Tako smo jučer sudjelovali na panelu „Ovako mi to radimo!“ u organizaciji DKE - Ured Media Hrvatske. Jedna je od ključnih tema događanja je osnaživanje suradnje između susjednih zemalja u regiji i šire, te pridonošenje većoj prepoznatljivosti malih zemalja.

Bila je to prilika i za predstavljanje rada Tvrđave kulture Šibenik, novog prostora Kuće umjetnosti Arsen, ali i našeg uspješnog projekta Connecting Cinemas in Rural Areas čiji cilj je upravo povezivanje europske publike suradnjom i razvojem zajedničkih programa, jačanjem vlastitih kapaciteta te organizacijom kulturnih događanja s partnerima u projektu o čemu je govorila ravnateljica ustanove Gorana Barišić Bačelić.

Na panelu su sudjelovali voditelji Ureda MEDIA - Esther Krausz iz Austrije, Kamen Balkanski iz Bugarske, Ines Kežman iz Slovenije, Nevena Negojević iz Srbije, Susana Costa Pereira iz Portugala, te predstavnici hrvatskih uspješnica Ankica Jurić Tilić (producentica/Kinorama), Alen Munitić (direktor/Festival mediteranskog filma Split te voditelj projekta/Kino Mediteran), Matea Gojčeta Milić (producentica/Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb).

U uvodnim riječima panelistima se obratio gospodin Christopher Peter Marcich, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra te gospođa Anja Jelavić, ravnateljica Uprave za međunarodnu kulturnu suradnju i europske poslove pri Ministarstvu kulture i medija te u kasnijem javljanju gospodin Ognian Zlatev, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

Više infomacija i snimku panela možete pogledati na linku.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti