HR
EN

Tvrđava kulture Šibenik na Interreg Annual Eventu 2021.

08.10.2021.

Na poziv Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova – upravljačkog tijela programa Interreg IPA CBC HR-BA-ME, predstavnici Tvrđave kulture Šibenik u petak 8. listopada 2021. godine sudjelovali su u radu radionice o provedbi projekata u programima prekogranične suradnje, i to kao jedini predstavnik korisnika programa Interreg IPA CBC HR-BA-ME.

RAZMJENA ISKUSTVA S IZVEDENIH PROJEKATA

Riječ je o programu prekogranične suradnje iz kojeg je financiran projekt Fortress ReInvented, u sklopu kojeg je u cisternama Tvrđave sv. Mihovila financirana izrada trajnog digitalnog  postava tehnologijom 3D mappinga; i u sklopu kojega Tvrđava kulture trenutno provodi i projekt FORTITUDE. Cilj sudjelovanja u radu radionice bio je iznošenjem vlastitih iskustava u provedbi ovih projekata omogućili tijelima programa da privuku nove korisnike i uvedu poboljšanja u upravljanju programom u novom financijskom periodu 2021-2027.

ONLINE SUDJELOVANJE 

Radionica se odvijala kao hibridni event, u sklopu  Interreg Annual Eventa 2021. koji je održan u u Bruxellesu u četvrtak 7. i petak 8. listopada 2021. godine, s mogućnošću praćenja putem interneta. Tvrđavu kulture Šibenik na radionici je, online putem, predstavljala Đurđa Vrljević Šarić koja je istaknula kako je u Interreg projektima najveći izazov upravo pronalaženje odgovarajućih projektnih partnera i formiranje kvalitetnih partnerstava za razvoj i provedbu projekata te pozdravila najavu Jelene Plavetić, predstavnice MRRFEU, prema kojoj će upravljačka tijela Interrega IPA CBC HR-BA-ME u nadolazećem periodu financiranja djelovati i kao referenta točka za lakše pronalaženje partnera u zemljama programskog područja.

SUDIONICI IZ CIJELE EUROPE

Interreg Annual Event događaj ove godine označava i početak nove generacije programa Interreg, te okuplja predstavnike i korisnike programa prekogranične suradnje iz cijele EU. Uz otvorenje, plenarnu sjednicu i networking event, događanje je uključilo provedbu hibridnih radionica koje su se bavile pitanjima komunikacije, green deala, provedbe i upravljanja unutar Iterreg projekata i programa.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti