HR
EN

Tvrđava kulture partner u organizaciji EFFORTS kongresa - sudjelujte i vi

20.10.2020.

Europska mreža utvrđenih gradova i obrambenih fortifikacija EFFORTS, čija je Tvrđava kulture članica, 19. studenog održat će godišnji kongres na temu „Utvrđena baština nakon COVID-19 – potencijali i prilike valorizacije“. Događaj će biti održan online, s domaćinima smještenim u belgijskom gradu Oudenaarde, dok Tvrđava kulture nosi dvojaku ulogu – partnera u organizaciji i izlagača na samom kongresu.

Na kongresu će biti predstavljeni rezultati ankete koja se provodi tijekom listopada i studenoga, a za čiji je koncept zaslužna suradanja Tvrđave kulture i EFFORTS-a. Istraživanjem se nastoji steći dublji uvid u socio-ekonomske utjecaje fortifikacijske baštine u Europi te po prvi kvantificirati njihov značaj. Stoga ovim putem Tvrđava kulture poziva upravitelje fortifikacijske baštine – tvrđava i utvrda, na sudjelovanje u ANKETI, a sve koji se odazovu ispunjavanju čeka mjesto na kongresu.

Rezultate istraživanja u ime Tvrđave kulture predstavit će Đurđa Vrljević Šarić, nakon čega će uslijediti panel rasprava sudionika. Ostali partneri iz EFFORTS mreže prezentirat će aktivnosti provedene tijekom 2020. godine na njihovim lokacijama te prilike i mogućnosti koje se otvaraju za njih u budućnosti.

Usto, na kongresu će biti dodijeljena nagrada za najbolji program obilježavanja Europskog dana tvrđava, koju je Tvrđava kulture ponijela 2018. godine. Ove godine održan u izmijenjenom obliku, Europski dan tvrđava nije se obilježio samo jednim datumom, već organiziranjem događanja i aktivnosti na lokacijama partnera mreže EFFORTS tijekom ljetnih mjeseci. Tko je imao najbolji program saznat će se u studenom!

Više informacija pronađite na službenoj web stranici EFFORTS-a.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti