HR
EN

Tvrđava kulture o industriji u službi kulture i turizma na Structia Meetu

05.09.2023.

STRUCTIA, izložba koja prikazuje industrijske proizvode na suvremen način, spajajući tradicionalnu proizvodnju, umjetnost i kreativnost i ove je godine u sklopu Tjedna kajkavske kulture postavljena na različitim lokacijama u Krapini. Dio svojih izložaka našla je mjesto i u Muzeju krapinskih neandertalaca gdje su izloženi završni radovi učenika Srednje škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.

NA PANEL RASPRAVI PREDSTAVNICA TVRĐAVE KULTURE

Uz otvorenje izložbe, u ponedjeljak 4. rujna, organiziran je okrugli stol Structia Meet na kojem su sudionici s posjetiteljima podijelili svoja iskustva u radu na različitim projektima te ih inspirirali svojim primjerima koji predstavljaju industriju u službi kulture i turizma. 

Na panel diskusiji sudjelovala je i Đurđa Vrljević Šarić, voditeljica Odjela za međunarodnu suradnju i projekte Tvrđava kulture Šibenik, uz koju su govorili i savjetnica Uprave Termi Tuhelj Ivana Kolar, direktorica ureda Turističke zajednice grada Krapine Nedeljka Vodolšak, vlasnik galerije "Lauba" Tomislav Kličko, vlasnik tvrtke "Prostori" Tomislav Knezović i direktor tvrtke "RGNC grupa" Anđelko Švaljek. Razgovor je moderirao novinar Dragan Nikolić.

U sklopu programa održana je i modna revija cijenjene dizajnerice Monike Hršak čije su ručno oslikane haljine oduševile sve prisutne. 

Inače, izložbu Structia organizira Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Krapina, u suradnji s Gradom Krapinom, Turističkom zajednicom grada Krapine i Muzejom krapinskih neandertalaca, uz medijsko pokroviteljstvo Zagorje Internationala. 

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti