HR
EN

Tvrđava kulture na VI. kongresu hrvatskih povjesničara

04.10.2021.

Šesti kongres hrvatskih povjesničara, koji se održava svake četiri godine, ove je godine od 29. rujna do 2. listopada na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci okupio povjesničare iz cijele Hrvatske kako bi svoja recentna saznanja podijelili s kolegama. 

Tema ovogodišnjeg kongresa je kultura – kao izravan poticaj i prilog shvaćanju te razumijevanju Rijeke – grada koji je 2020. godine nosio titulu Europske prijestolnice kulture. Na Kongresu su predstavljeni rezultati različitih aspekata povijesnih istraživanja kroz sva vremenska razdoblja, a među njima i rad dvojice povjesničara Tvrđave kulture Šibenik - Josipa Pavića i Andrije Bakule.

Istraživački rad naziva "Ljetna pozornica – neodgodiva potreba: stara ideja o novoj namjeni tvrđave sv. Mihovila u Šibeniku u novinskim člancima i drugim arhivskim izvorima (1953. – 1975.)" predstavio je Andrija Bakula. U radu koji je nastajao dvije godine Pavić i Bakula su objedinili mnogo pojedinačnih informacija o pozornici i povezali ih dajući širu sliku o temi koja se po prvi puta spominje početkom 1950-ih.

Rad je dostupan na ovom LINKU, a kako je tekao proces pripreme pročitajte OVDJE.

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti