HR
EN

Tvrđava kulture dio projekta Šibenik Zero City Waste

18.05.2020.

Udruga mladih "Mladi u EU" zajedno s Javnom ustanovom Tvrđava kulture Šibenik i komunalnim poduzećem Zeleni grad Šibenik kreće u provedbu projekta Šibenik Zero Waste City kroz koji će se u ovoj i sljedećoj godini na zanimljive i kreativne načine educirati građani o važnosti recikliranja i zaštite okoliša, a grad Šibenik obogatiti infrastrukturom za odgovorno gospodarenje otpadom.

Brojne ekološke aktivnosti predvodit će udruga Mladi u Europskoj uniji, kao nositelj projekta, u suradnji s Gradom Šibenikom, Tvrđavom kulture Šibenik i komunalnim poduzećem Zeleni grad Šibenik. Predviđeno trajanje projekta je do 2022. godine, a u periodu provedbe planirana je organizacija dječje radionice, nabavka opreme za odlaganje otpada i organizacija volonterskih aktivnosti čišćenja okoliša.

Jedna od prvih aktivnosti navedenog projekta je kreativni natječaj za osnovnoškolce s područja grada Šibenika, a cilj natječaja je izraditi crteže koji će krasiti tri pametna kontejnera osigurana kroz projekt Šibenik Zero Waste City. Natječaj je otvoren od ponedjeljka 18. svibnja do 7. lipnja 2020. godine. Tema natječaja je ”Svijet bez otpada”, a crteži mogu prikazivati najrazličitije motive  poput parkova, plaža, omiljenih gradskih lokacija ili nešto sasvim neuobičajeno. Sve što je potrebno su kist, flomaster, kolaž ili bilo koja druga likovna tehnika i malo mašte. Detalji natječaja kao i prijavni obrazac mogu se pronaći na sljedećem linku: Prijavni obrazac za likovni natječaj.

 

Projekt Zero Waste City u potpunosti je financiran od strane The Coca-Cola Foundation, zaklade usmjerene unaprjeđenju zajednica u kojima posluje tvrtka Coca-Cola.

Logo Sibenik Zero Waste City

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti