HR
EN

Tvrđava Barone - platforma za promociju malih i srednjih poduzetnika

22.02.2016.

NA TVRĐAVI BARONE PRODAJE SE 170 PROIZVODA LOKALNIH MALIH I SREDNJIH PODUZETNIKA I OPG-OVA

Na novoobnovljenoj šibenskoj tvrđavi Barone danas u podne potpisani su ugovori sa 17 šibenskih malih i srednjih poduzetnika čiji su proizvodi odabrani putem javnog poziva kojeg je Grad Šibenik raspisao u sklopu projekta Barone- otkrivanje bogate prošlosti, put prema uspješnoj budućnosti objavljenog 20. siječnja 2016. godine. Prijavljeni proizvođači eno/gastro proizvoda  i suvenira morali su zadovoljiti pet traženih kriterija (autohtonost i tradicionalnost, hrvatsko porijeklo, visoka kvaliteta i inovativnost, originalnost i količinska raspoloživost) o kojima je odlučivalo Povjerenstvo sastavljeno od predstavnika Grada Šibenika, Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj i Muzeja grada Šibenika, Odjela za upravljanje objektima fortifikacijskog sustava.

U sklopu Gastro-kulturnog centra svi posjetitelji Tvrđave Barone moći će kupiti proizvode slijedećih proizvođača:

OPG Županović, OPG Aralica, domaća radinost Branka Tešić, domaća radinost Labura, OPG Joško Rak, Andrea keramika- Brujači, domaća radinost Tomislav Tomić, Polimedika/Pavlović, Radislav Rak- Vina Rak, Ponge d.o.o., Žitak d.o.o., OPG Jakov Matešić, OPG Ante Sladić, Duga strana, Braniteljsko socijalno radna zadruga Branitelj, Martina Morić- OGGI i Zlarinka.

Voditeljica Odjela za upravljanje fortifikacijskim objektima, Gorana Barišić Bačelić zahvalila se izabranim  proizvođačima na partnerstvu i ispunjenu svih rokova isporuke koji su pred njih postavljeni: ''Uvijek ističemo da nam je cilj da s našim radom potičemo i druge da rastu i da rade. Pravo je zadovoljstvo što se već sada o trenutačnih 170 proizvoda posjetitelji interesiraju, upoznaju kroz našu ponudu bolje i vas same i kada se ti proizvodi i prodaju. Čeka nas još mnogo posla kako bi cjelokupna ponuda gastro-kulturnog centra došla do razine koju smo zacrtali, ali se svakako veselimo što ćemo to postići zajedno s vama kao partnerima.''

Jedan od izabranih proizvođača je i Ante Sladić iz OPG-a Sladić: ''Cjelokupni koncept gastro-kulturnog centra mi se sviđa. Drago mi je što se još jedna tvrđava obnovila i što su se fokusirali na autohtone proizvode, na lokalne proizvođače što je danas rijetkost i za svaku je pohvalu. Mislim da će i turisti koji budu dolazili tu na tvrđavu itekako znati cijeniti što mogu pronaći takve vrste proizvoda, naročito što ih nigdje tu u blizini ne mogu pronaći tako lako.''

Uz potpisivanje ugovora, proizvođači su razgledali Tvrđavu Barone i isprobali AR naočale, jedinstvene na ovim prostorima. Prava digitalna atrakcija koja pruža jedinstveni pogled u život Šibenika u 17. stoljeću, nastajanje šibenskih tvrđava i herojsku obranu grada od napada Osmanskog carstva.

Javni poziv za sve zainteresirane proizvođače eno/gastro proizvoda je i dalje otvoren, zaključno s 12. ožujkom 2016.godine. Prijavnica i Javni poziv mogu se preuzeti sa službenih stranica Grada Šibenika, www.sibenik.hr, te se popunjene prijavnice s dokazom o registraciji podnose se na adresu Grad Šibenik, Trg palih branitelja Domovinskog rata I, 22000 Šibenik s naznakom „ Prijava na javni poziv proizvođačima eno/gastro proizvoda i suvenira za tvrđavu Barone“ ili na e-mail adresu: gospodarstvo@sibenik.hr .

Projekt ''Barone- otkrivanje bogate prošlosti, put prema uspješnoj budućnosti''  ukupne vrijednosti 1.377.165,38 eura financiran je od strane Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj s 72,17% vrijednosti fonda.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti