HR
EN

Tvrđava Barone osvojila nagradu "Kulturna atrakcije godine"

27.10.2016.

Nagradu „Kulturna atrakcija godine“ nakon Tvrđave sv. Mihovila Hrvatska turistička zajednica dodijelila i Tvrđavi Barone 

Večeras je na drugoj večeri manifestacije Dani hrvatskog turizma u Bolu na otoku Braču, u iznimno jakoj konkurenciji kulturnih atrakcija Hrvatske (Muzej Sinjske alke i Muzej vučedolske kulture), najboljom u 2016. godini proglašena revitalizirana Tvrđava Barone u Šibeniku. Nagradu je u ime Javne ustanove u kulturi Tvrđava kulture Šibenik primila Morana Periša.

Tvrđavu Barone od otvorenja 29. siječnja ove godine obišlo je preko 45.000 posjetitelja. Jedinstveni doživljaji ispričani kroz immersive sadržaje izvedene kroz proširenu stvarnost, povijesni film, animirane rekonstrukcije povijesnih bitka i interaktivne aplikacije osvojili su vrijedno priznanje na Danima komunikacija u Rovinju kao najbolja inovativna upotreba tehnologije, a u gastro-kulturnom centru predstavljeno je preko 50 malih i srednjih poduzetnika s preko 180 proizvoda. “Izuzetno smo ponosni što je nakon Tvrđave sv. Mihovila, i Tvrđava Barone osvojila priznanje struke i najprestižniju nacionalnu nagradu u turizmu, što je još jedan dokaz da su tvrđave u vrlo kratkom roku postale prepoznatljiv brand grada Šibenika i referentne točke za razvoj kulturnog turizma u Hrvatskoj. Posebno se zahvaljujemo svim partnerima u projektu koji su svaki na svoj način doprinijeli da revitalizirana tvrđava Barone bude proglašena kulturnom atrakcijom godine.” izjavila je prilikom primanja nagrade Morana Periša.

Iznimna kulturno-povijesna i prirodna baština Šibenika dodatno je obogaćena revitalizacijom šibenskih tvrđava, te je započet je novi smjer u kulturnom oblikovanju grada. “Šibenik jača kao destinacija što jasno potvrđuje i ova nagrada. Pametno i održivo upravljanje kulturnim turizmom prepoznato je i priznato i na nacionalnoj razini. Zahvaljujem Hrvatskoj turističkoj zajednici što je prepoznala tvrđavu Barone kao atrakciju koja pokazuje inovativnost i faktor različitosti kojim se izdvaja od ostalih znamenitosti. U tijeku je i obnova treće tvrđave sv. Ivana, kojom će Šibenik zaokružiti priču o svojim utvrdama i postati grad koji pomiče trendove u Hrvatskoj.” izjavio je povodom dodijele nagrada gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti