HR
EN

Tjedan ispunjen događanjima na šibenskim tvrđavama!

04.08.2016.

Sedam dana: Devet filmova, dva koncerta i Goran Rušinović!

Očekuje nas tjedan ispunjen događanjima na šibenskim tvrđavama. U ponedjeljak 8. kolovoza naStrani B, Tvrđave sv. Mihovila gostuje Black Coffee, najdugovječniji hrvatski jazz sastav. Black Coffe djeluje od od 1993. godine, a iza sebe imaju 12 studijskih albuma i tri Porina. Nastupali su na svim relevantnim jazz festivalima u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji i Italiji.

Zajedno s talijanskim multi instrumentalistom Daniele di Bonaventura, izdali su 2 studijska albuma za talijansku diskografsku kucu "Caligola Records" za koje dobivaju izvanredne kritike u "Musica Jazz,"Jazzit" i sličnim stručnim magazinima. U Šibenik dolaze u društvu američke pjevačice, haićanskih korijena, Martine Thomas, s kojom su prošle godine za "Scardona records" objavili album "Jo Jo". Program počinje u 21.30 sati.

Tjedan na Mihovilu nastavljamo koncertom Sjećanje na Vicu Vukova, povodom 80. godišnjice njegova rođenja. U petak 12. kolovoza, Đani Stipaničev zajedno sa gostima: Markom Škugorom, Markom Pecotićem - Pecom i Vladimirom Garićem na Tvrđavi sv. Mihovila oživjeti će nezaboravne melodije ovog legendarnog šibenskog pjevača. Ulaznice su u prodaji u sustavima Eventim i Croatia Tickets te na blagajnama tvrđava Barone i sv. Mihovil. Koncert počinje u 21 sat.

Na Tvrđavu sv. Mihovila ponovo stiže najpoznatiji hrvatski filmski događaj - Motovun Film Festival! Ne propustite filmske večeri MIHOVIL GLEDA FILMOVE s izborom filmova prikazanih na 19. Motovunu, održanom prošlog mjeseca. Prava poslastica za filmoljupce, 3 dana, 6 filmova pod zvjezdanim nebom u prekrasnom amfiteatarskom gledalištu, na najljepšoj pozornici Jadrana! Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Tvrđave sv. Mihovila svaki dan od 9.00 do 22.00 sata po cijeni od 25 kn (uključuje gledanje 2 filma taj dan).

Ove godine pripremili smo program za djecu i mlade MALI MIHOVIL GLEDA FILMOVE s ciljem upoznavanja mlade publike s filmovima za adolescente koji dolaze iz Europe, iz zemalja s ne-engleskog govornog područja. U Šibeniku ne postoji kino niti institucija koje bi prikazivalo takve filmove, stoga je, u svrhu razvijanja filmske kulture kod djece i mladih, potreban dodatni napor kako bi se njihovi interesi okrenuli prema filmovima njihovog bližeg geografskog okruženja. Program se sastoji od 3 filma koji su namijenjeni djeci starijoj od 8 godina i koji nam dolaze iz različitih europskih kinematografija. Riječ je o recentnim naslovima (2015. godina), s ciljem predstavljanja najuspješnijih filmova za djecu i mlade našeg kontinenta. Programi će se održavati u unutrašnjosti Tvrđava ev. Mihovila s početkom u 11 sati. Cijena ulaznice za dječji program Mali Mihovil gleda filmove je 15 kn za jedan dan.

Više o programu i izboru filmova OVDJE.

Filmski program Tvrđave Barone Srijedom po svijetu, 10. kolovoza ugostit će hrvatskog redatelja Gorana Rušinovića. Uz prigodnu retrospekciju rada Večer s gostom koncipirana je u formi razgovora s publikom.

Za članove Kluba prijatelja šibenskih tvrđava besplatna su događanja u sklopu umjetničkog programa Strana B, te filmski programi Motovun u Šibeniku - Mihovil gleda filmove i Srijedom po svijetu.

UČLANI SE U KLUB

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti