HR
EN

Tjedan bogat događanjima na šibenskim tvrđavama

17.06.2016.

IZLOŽBA „Usamljeni divovi – kamena svjedočanstva“ I KONCERT GIBONNIJA NA TVRĐAVI SV. MIHOVILA

FIREWORK PARTY I FILMSKI FESTIVAL „SRIJEDOM PO SVIJETU“ NA TVRĐAVI BARONE

 

U utorak 21. lipnja na Tvrđavi sv. Mihovila otvara se izložba fotografija „Usamljeni divovi – kamena svjedočanstva“. Autori izložbe su Tomislav Rosandić kao autor fotografija i kustosica Arheološkog muzeja iz Zagreba Maja Bunčić. Organizatori izložbe su

Izložba fotografija starih srednjovjekovnih gradova i utvrda iz objektiva fotografa Tomislava Rosandića, u organizaciji Muzeja grada Šibenika i Arheološkog muzeja u Zagrebu, posjetiteljima predstavlja jedan segment povijesti Hrvatske kao zemlje izuzetno bogatog arheološkog naslijeđa.

Zahvaljujući strateškom položaju, područje naše zemlje oduvijek je bilo mjesto susreta i preklapanja različitih kultura i tradicija, čije je uzajamno djelovanje tijekom povijesti postavilo temelje razvoju suvremene europske države ponosne na svu raznolikost i bogatstvo svoga podrijetla. „Cilj je ovoga izložbeno-edukativnog projekta prezentirati neke od najznačajnijih i najdojmljivijih graditeljskih spomenika, ujedno i arheoloških nalazišta, te ukazati na vrijednosti koje ovu vrstu nepokretne kulturne baštine čine iznimno važnom iz raznih perspektiva.“, izjavila je o izložbi kustosica Maja Bunčić. Na izložbi koja traje do 17. srpnja će, pomoću samostojećih plakata postavljenih u izložbenom prostoru Tvrđave sv. Mihovila, biti predstavljeni neki od najznačajnijih i najdojmljivijih arheoloških spomenika i nalazišta u Hrvatskoj.

Tjedan bogat događanjima na šibenskim tvrđavama otvara „Firework party“ na Tvrđavi Barone. U noći šibenske fešte 18. lipnja Tvrđava Barone bit će otvorena do ponoći kako bi posjetitelji uz pogled na spektakularan vatromet mogli uživati u lokalnim pićima po promotivnim cijenama.

U srijedu 22. lipnja, s početkom u 21.30 sati kreće filmski festival Tvrđava Barone – „Srijedom po svijetu“.  Kao prvi od ukupno osam filmova filmskog programa bit će prikazan argentinski filmnominiran za Oskara “Divlje priče”. Redatelj Damian Szifron kroz šest kratkih priča preispituje ekstreme ljudskog ponašanja.

Vrhunac ovog uzbudljivog tjedna je u petak 24. lipnja kada na pozornici Tvrđave sv. Mihovilanastupa Gibonni.

 

Ulaznice za koncert Gibonnija mogu se kupiti na blagajnama Tvrđave svaki dan od 8 do 21 h, preko sustava Eventim i croatia-tickets.com.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava i ovoga puta dobivaju više te uz predočenje članske iskaznice imaju slobodan ulaz na „Firework party“ i filmski program „Srijedom po svijetu“.

 

17. 6. 2016. Tvrđava Barone / Firework Party

21. 6. 2016. Tvrđava sv. Mihovil / Otvaranje izložbe “Usamljeni divovi – kamena svjedočanstva”

22. 6. 2016. Tvrđava Barone / Srijedom po svijetu: “Divlje priče” (Damian Szifron, Argentina)

24. 6. 2016. Tvrđava sv. Mihovil / Gibonni, koncert

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti