HR
EN

Svečano otvorenje Šibenskog plesnog festivala na Tvrđavi sv. Mihovila!

18.05.2017.

Sedmo izdanje Šibenskog plesnog festivala započet će 24.7.2017. na najljepšoj pozornici Jadrana vizionarskom predstavom Na putu/On the road koreografa Igora Kirova!

Ne propustite sudjelovati u atraktivnoj plesnoj priči o snovima i životu koja će vas potaknuti i na ples i na razmišljanje, istovremeno smirujući i uzdižući. Kirov, autor predstave On the road, svojim je prepoznatljivim rječnikom opisao unikatan doživljaj kojeg će vam svojim djelom pružiti:

„Spavati, a opet biti budan! Teško da za ovo stanje ima boljeg glazbenog uporišta i utočišta od Goldberg varijacija Johana Sebastiana Bacha. Kao što je pijanist Goldberg dočarao svjetove između jave i sna, tako i danas njima premošćujemo stoljeća, da bismo se uvijek iznova prepuštali potrazi za vlastitim snom. Plesno, radi se o 32 duže ili kraće sličice koje nose priču o insomniji, nesanici, o stanju koje svatko od nas poznaje i u njega ubacuje neki svoj trip – zebnju, uspomene, neriješene probleme. 17 ljudi, 17 stolica, dva zida i jedan cilj…svatko traga za svojim snom! Balet počinje i završava arijama, između kojih je 30 varijacija teme čiji se ritam i tempo stalno mijenjaju. Originalno su skladane za čembalo, doživjele su mnoštvo transkripcija, a ova, baletna, uključuje klavir i orkestar, što na trenutke zvuči lirično i romantično, a onda pak, snažno i moćno…“

Šibenski plesni festival trajat će od 24. do 27. srpnja 2017., a ljubiteljima plesa donijeti još jednu uzbudljivu umjetničku poslasticu od strane renomiranih koreografa, vrhunskih domaćih i inozemnih plesača i plesnih ansambla koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. I nedovoljno rasplesanim.

Sasvim je sigurno da ćemo 24.7.2017. budni sanjati na vrhu Tvrđave sv. Mihovila! U 21 h zajedno otvaramo 7. Šibenski plesni festival!

Ulaznice

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti