HR
EN

Svečano otvorenje Šibenskog plesnog festivala na Tvrđavi sv. Mihovila!

18.05.2017.

Sedmo izdanje Šibenskog plesnog festivala započet će 24.7.2017. na najljepšoj pozornici Jadrana vizionarskom predstavom Na putu/On the road koreografa Igora Kirova!

Ne propustite sudjelovati u atraktivnoj plesnoj priči o snovima i životu koja će vas potaknuti i na ples i na razmišljanje, istovremeno smirujući i uzdižući. Kirov, autor predstave On the road, svojim je prepoznatljivim rječnikom opisao unikatan doživljaj kojeg će vam svojim djelom pružiti:

„Spavati, a opet biti budan! Teško da za ovo stanje ima boljeg glazbenog uporišta i utočišta od Goldberg varijacija Johana Sebastiana Bacha. Kao što je pijanist Goldberg dočarao svjetove između jave i sna, tako i danas njima premošćujemo stoljeća, da bismo se uvijek iznova prepuštali potrazi za vlastitim snom. Plesno, radi se o 32 duže ili kraće sličice koje nose priču o insomniji, nesanici, o stanju koje svatko od nas poznaje i u njega ubacuje neki svoj trip – zebnju, uspomene, neriješene probleme. 17 ljudi, 17 stolica, dva zida i jedan cilj…svatko traga za svojim snom! Balet počinje i završava arijama, između kojih je 30 varijacija teme čiji se ritam i tempo stalno mijenjaju. Originalno su skladane za čembalo, doživjele su mnoštvo transkripcija, a ova, baletna, uključuje klavir i orkestar, što na trenutke zvuči lirično i romantično, a onda pak, snažno i moćno…“

Šibenski plesni festival trajat će od 24. do 27. srpnja 2017., a ljubiteljima plesa donijeti još jednu uzbudljivu umjetničku poslasticu od strane renomiranih koreografa, vrhunskih domaćih i inozemnih plesača i plesnih ansambla koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. I nedovoljno rasplesanim.

Sasvim je sigurno da ćemo 24.7.2017. budni sanjati na vrhu Tvrđave sv. Mihovila! U 21 h zajedno otvaramo 7. Šibenski plesni festival!

Ulaznice

Dragi posjetitelji, 21. kolovoza Tvrđava sv. Mihovila bit će zatvorena za dnevni posjet od 15 do 17 sati, te od 19 sati, zbog priprema i održavanja koncerta The Stranglersa. Cijena ulaznice za tvrđavu biti će 10% niža. Hvala na razumijevanju!

----

Dear visitors, on August 21st St. Michael's Fortress will be closed for daily visits from 3 PM to 5 PM, and from 7 PM, due to preparations and holding of The Stranglers concert. The daily ticket price will be 10% lower. Thank you for understanding!