HR
EN

Sudionici projekta Sustain4Seniors Hub u Šibeniku razrađivali ideje kako razvijati programe za seniore

01.03.2024.

Kako razvijati programe za seniore promičući uključivost, međugeneracijski transfer znanja i održivost? Odgovore na ta pitanja u Šibeniku su ovih dana tražili sudionici Erasmus + projekta „Sustainable Fortifications for Seniors Learning Hub“; Tvrđava kulture Šibenik kao koordinator, zajedno s partnerima iz Rumunjske i Litve - Mioritics association i Kauno tvirtovės parkas.

Partneri na projektu Sustain4Seniors Hub u Šibeniku su intenzivirali suradnju na razvoju kulturnih programa namijenjenih seniorima u svojim lokalnim zajednicama. Tijekom održanih radionica, terenskih posjeta i rasprava, partneri na projektu imali su priliku razmijeniti iskustva u radu s ciljanom skupinom te krenuti razvijati programe koji odgovaraju potrebama uključivosti, međugeneracijskim transferom znanja i održivošću.

Posebno važan bio je sastanak s predstavnicima udruga umirovljenika grada Šibenika s kojima se raspravljalo o njihovim potrebama i željama za kulturnim programima unutar zajednice, kao i o ograničenjima s kojima se susreću.

Partneri na projektu uspjeli su identificirati slijed koraka koji će biti provedeni kako bi se osiguralo uspješno implementiranje programa za seniore. Ovi koraci obuhvaćaju različite aktivnosti i metode kojima će se osigurati uključenost seniora u kulturne i obrazovne programe te promicati održivost i međugeneracijski dijalog.

Svaka od institucija koje sudjeluju u projektu ima jasno definirane potrebe i područja na kojima će stečene kompetencije biti primijenjene. Sva tri partnera djeluju na povijesnim, kulturnim i baštinskim lokacijama u svojim zajednicama te svakodnevno rade na organizaciji raznih događanja i programa koji pretvaraju ove kulturne lokacije u mjesta susreta, razmjene, učenja, druženja i kulturnog razvoja njihovih posjetitelja i zajednica.

Ovaj projekt naglašava važnost kontinuirane suradnje između organizacija, lokalnih zajednica te seniora u kreiranju budućih programa. Ishodi ovih aktivnosti bit će od ključne važnosti za daljnji razvoj kulturnih inicijativa usmjerenih prema seniorima, što će doprinijeti bogatstvu lokalne zajednice i promicanju intergeneracijskog razumijevanja.

 

DISCLAIMER: Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje, bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti