HR
EN

Strana B u znaku klasike – „Opera pod zvijezdama“ na Tvrđavi Barone

04.08.2020.

Ljubitelji klasične glazbe zasigurno će uživati u vrhunskim izvedbama koje ih očekuju u sklopu prvog kolovoškog izdanja Strane B.

„Opera pod zvijezdama“ naziv je programa s kojim će u utorak, 11. kolovoza na pozornici Tvrđave Barone nastupiti mezzosopranistica Nera Gojanović i pijanistica Gordana Pavić, u društvu jednog od najpoznatijih hrvatskih tenora, Vladimira Garića.

Dvije šibenske umjetnice iza sebe imaju petnaestogodišnju suradnju u kojoj broje preko petsto nastupa, no svaki put iznova oduševljavaju svježim konceptima, novim programima i vrhunskom izvedbom. Ovog će im se puta na pozornici pridružiti operni solist i jedan od 4 tenora, Vladimir Garić.

Na repertoaru će se naći zahtjevne arije iz poznatih svjetskih opera poput Bizetove Carmen i Mascagnijeve Cavallerie Rusticane, te arija iz Tijardovićeva Spli'skog akvarela, u kojem Garić nosi ulogu Tonča Morovica.

Početak programa zakazan je za 21:30 sati, a ulaz je slobodan članovima Kluba prijatelja te posjetiteljima s važećom dnevnom ulaznicom.

Događanje se odvija uz potporu Hrvatskog društva skladatelja, a organizatori - Tvrđava kulture - ističu kako će se koncert održati u skladu sa svim preporukama Nacionalnog stožera i uz pridržavanje epidemioloških mjera. 

Zbog trenutne epidemiološke situacije kapacitet gledališta Tvrđave Barone je ograničen stoga se posjetiteljima preporuča što raniji dolazak. Također, posjetitelji se mole za razumijevanje ukoliko ne budu mogli prisustvovati koncertu zbog popunjenosti kapaciteta.

 

Vizual Opera pod zvijezdama

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti