HR
EN

Strana B u znaku klasične glazbe - najljepše arije i dueti u "Operi pod zvijezdama"

11.08.2021.

I ovog će ljeta jedna od večeri Strane B proteći u znaku klasične glazbe! U petak, 20. kolovoza na Tvrđavi Barone bit će izvedene najljepše arije i dueti, u koncertom programu Opera pod zvijezdama.

Za izvedbu skladbi iz poznatih svjetskih i domaćih opera pobrinut će sopranistica Tea Slavica Bačić, mezzosopranistica Martina Menegoni te bariton Matija Meić, koje će na klaviru pratiti Borna Erceg. Na koncertnom repertoaru će se, među ostalim, naći arije i dueti iz Rossinijeva Seviljskog brijača, Verdijeva Rigoletta, Bizetove Carmen, ili pak jedne od najpoznatijih hrvatskih opera, Nikola Šubić Zrinjski.

„Šibensku“ stranu ovog koncerta čine poznata sopranistica Tea Slavica Bačić koju je publika na Baroneu ranije imala priliku čuti u nešto drugačijim glazbenim izdanjima, te nagrađivani mladi pijanist i skladatelj Borna Erceg, ujedno i autor prve šibenske komične opere Turia i Plamenko.

Za ovaj su koncert snage udružili s vrhunskim glazbenicima koji iza sebe imaju nastupe u koncertnim dvoranama diljem Hrvatske i Europe. Mezzosopranistica Martina Menegoni je, uz ostalo, kao jedna od solistica sudjelovala uz Zagrebačku Filharmoniju u izvedbi Debuusyeva Trois Nocturnes – Sirènes pod ravnanjem Leopolda Hagera. Ujedno je i solistica baroknog ansambla Projekt Lazarus koji izvodi ranu glazbu hrvatskih kompozitora te članica ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu već sedmu godinu zaredom.

Matija Meić poznati je hrvatski bariton čiji je pjevački talent nagrađen na brojnim tuzemnim i inozemnim festivalima i natjecanjima, a u svoj bogatoj glazbenoj karijeri ima upisane suradnje s Liverpoolskom Kraljevskom Filharmonijom (Isus u Bachovoj Muci po Mateju), Helsinškom Filharmonijom (Ravelov ciklus Don Quichotte à Dulcinée), lisabonskim Gulbenkian Orkestrom, Zagrebačkom Filharmonijom, Hrvatskim baroknim ansamblom, Dubrovačkim Simfonijskim Orkestrom, Beogradskom Filharmonijom, te Kvintetom Bečke Filharmonije.

Početak cjelovečernjeg programa zakazan je za 21 sat, a ulaz je slobodan članovima Kluba prijatelja i posjetiteljima s važećom dnevnom ulaznicom, dok ostali zainteresirani ulaznicu mogu kupiti na blagajni Tvrđave Barone, od srijede 11. srpnja. Ulaznice po cijeni od 40 kuna dostupne su u ograničenom broju.

Iz Tvrđave kulture poručuju da će se koncert održati u skladu sa svim preporukama Nacionalnog stožera i uz pridržavanje epidemioloških mjera, u ograničenom kapacitetu.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti