HR
EN

Strana B se na jednu večer vraća na Tvrđavu sv. Mihovila uz Raphaela Wressniga & M.S.A.Q.

14.07.2021.

U utorak, 20. srpnja Strana B se vraća svojim korijenima – pod gledalište Tvrđave sv. Mihovila! U intimnom ambijentu pod tribinama, okruženom kamenim zidinama, nastupit će orguljaš Raphael Wressnig i šibenskoj publici već dobro poznati M.S.A.Q. (Mate Skračić Adaptive Quartet). Program naziva Soul Gift Special: Raphael Wressnig & M.S.A.Q. vratit će nas u prve ljetne sezone na Mihovilu, a početak je zakazan za 21 sat.

Orguljaš američkog podrijetla Raphael Wressnig prepoznatljiv je po svom heavy organ soul & funk stilu za koji je zaslužno muziciranje na Hammond orguljama. Na ovom veličanstvenom instrumentu izvodi soul, funk, jazz i blues kompozicije kojima je tijekom proteklog desetljeća privukao pažnju međunarodnih kritičara, ali i priskrbio višestruke nominacijame za najboljeg orguljaša godine po izboru američkog jazz magazina DownBeat.

Wressnigov perkusijski Hammond zvuči kao stvoren za izvođenje dinamičnih kompozicija u kojima moderni zvuk susreće prepoznatljiv zvuk New Orleansa. Kombinacija je to autentične soul & blues vibracije i suvremenog funka koji slušateljima pruža nov način slušanja starih žanrova. Uz Wressinga koji je ujedno i vokalist sastava nastupaju gitarist Enrico Crivellaro i bubnjar Hans-Jürgen Bart koji inače nastupaju kao Soul Gift Band.

Šibenski će koncert biti poseban zbog kolaboracije s M.S.A.Q., a čitav je program zamišljen kao predstavljanje nekoliko "lica" soul i funk glazbe uz ostale utjecaje. Ti različiti oblici istog žanra očituju se u dinamici, načinu interpretacije, drugačijem pristupu improvizaciji te količini ostalih utjecaja žanrova koje je nemoguće isključiti (jazz, boogaloo, blues, swing...). Osim što će nastupiti zasebno, publici pripremaju i pravu glazbenu poslasticu – zajednički nastup kojim će pokazati kako interakcijom muzičara i improvizacijom nastaju novi oblici i nova glazba, svojstvena i jedinstvena upravo tom trenutku.

Kao i na dosadašnje koncerte Strane B ulaz je slobodan članovima Kluba prijatelja i posjetitelje s važećom dnevnom ulaznicom, dok ostali zainteresirani za ovaj koncert ulaznicu mogu kupiti na blagajnama tvrđava Sv. Mihovila i Barone, od četvrtka 15. srpnja. Ulaznice po cijeni od 40 kuna dostupne su u ograničenom broju.

Koncert će se održati u skladu sa svim preporukama Nacionalnog stožera i uz pridržavanje epidemioloških mjera, u ograničenom kapacitetu.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti