HR
EN

Strana B - nastavak jazz večeri na Tvrđavi Barone

09.08.2018.

Sastav koji je uspio od nesvakidašnjeg žanrovskog spoja stvoriti nov pravac u hrvatskoj glazbi, Borna Šercar's Jazziana Croatica, stiže na Tvrđavu Barone u četvrtak, 16. kolovoza. Predstavnici instrumentalnog etno jazza, pravca koji ujedinjuje melos hrvatske glazbene baštine i zvuk američkog jazza, dokazuju da dobra glazba zaista ne poznaje granice. Netipičan zvuk ovog kreativnog i produktivnog sastava posebno je atraktivan na nastupima uživo, o čemu svjedoče brojna gostovanja u Hrvatskoj i inozemstvu. Nesumnjivo je da će ambijent Tvrđave Barone i specifičan zvuk sastava svim prisutnima na poznate skladbe baciti novo svjetlo.

Koncert Borna Šercar's Jazziana Croatica dio je programa Strane B, stoga je ulaz slobodan članovima Kluba prijatelja te posjetiteljima  s važećom dnevnom ulaznicom. Svima koji uživaju u vrhunskom muziciranju i nisu opterećeni odrednicama žanrova boljeg izbora od večeri provedene na tvrđavi nema!

Požurite i učlanite se u Klub već danas! Učlaniti se možete na prodajnim mjestima tvrđava, ulazima tvrđava sv. Mihovil i Barone, City pointu (Don Krste Stošića 1) te online u sustavu Croatia Ticketsa. 

Osnovan 2009. godine, ovaj kreativni sastav hrvatsku je glazbenu baštinu inspiriranu etno utjecajima osuvremenio, te žanrovskim istupom nametnuo nov standard u hrvatskom jazz izričaju. Četvorka u sastavu Vojkan Jocić na saksofonu, Hrvoje Galler na klaviru, Elvis Penava na gitari te osnivač sastava Borna Šercar na bubnjevima, zajedničkim muziciranjem nastoje stvoriti izvorni zvuk područja u kojem živimo. Ovi vrhunski glazbenici svoje skladbe osim s jazzom kombiniraju i sa rockom i funkom, posebice u obradama  narodnih tema. 

Album prvijenac „A Little Book of Notes“  donosi obrade antologijskih djela hrvatske glazbe, poput Kola iz Ere s onoga svijeta Jakova Gotovca, za čiju su obradu nagrađeni Porinom 2011. godine. Dvije godine nakon istom je nagradom ovjenčana skladba Melancholy sa njihova drugog albuma „Nehaj“. Kako samo ime da naslutiti, riječ je o albumu povijesne tematike smještene u krajolike senjskog područja.

Uslijedila je zapažena suradnja s Big Bandom na albumu „Jazziana Croatica Big Band“ , na kojom je gostovao velikan svjetske jazz scene Ernie Watts. Našle su se tu sklade s prijašnjih izdanja, u novim aranžmanima i obogaćene zvukom najboljih jazz svirača i aranžera mlađeg naraštaja hrvatskih glazbenika.

Četvrti je album „Wagner Goes to Hollywood“ obilježila suradnja s vokalisticama Anom Lice i Valentinom Fijačko Kobić koje su zvuku sastava pridodale zvuke klasike. Što nosi album u pripremi „Rise After Fall“, zasad se može samo nagađati.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti