HR
EN

Strana B najvaljuje Papandopulo kvartet & Večer francuske šansone

02.09.2015.

Jedinstveni ambijent Tvrđave sv. Mihovila i ove sezone pokazao se kao idealna kulisa za 24 vrhunska večernja događanja, na kojima je prisustvovalo 19.000 ljudi te istim tempom nastavlja i u rujnu! Rujanska događanja otvara Parni Valjak u subotu, 5. rujna, a nastavlja se događanjima u sklopu programa Strana B!

Strana B, umjetnički program Tvrđave sv. Mihovila zamišljen kao druga strana prekrasne ljetne pozornice, namijenjen prvenstveno intimnijoj atmosferi u kojoj su ovo ljeto uživali domaći i strani posjetitelji u izvedbama Elvisa Stanića&Nevena Frangeša, Detoura, Plesnog festivala i Kaje Farszky, u rujnu najavljuje još dva programa: Papandopulo kvartet i Večer francuskih šansona!

Papandopulo kvartet, čine četvorica hrvatskih saksofonista: Nikola Fabijanić, Goran Tudor, Goran Jurković i Tomislav Žužak, svi redom diplomanti Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu. Usavršavali su se na konzervatorijima u Parizu, Amsterdamu i Beču te na seminarima kod uglednih svjetskih saksofonista, a ispod najpoznatijih šibenskih tribina nastupiti će u petak, 11. rujna s početkom u 20 sati. Kvartet je nastupao na poznatim festivalima i značajnim glazbenim manifestacijama kao što su Glazbene večeri u sv. Donatu, Riječke ljetne noći, Muzički biennale Zagreb, Glazbena tribina u Opatiji, Splitsko ljeto i Dani nove glazbe u Splitu, Echoraum u Beču, Danima hrvatske glazbe u Beču, te na koncertima u Budimpešti, Parizu, Zagrebu.

Osobitu važnost Papandopulo kvartet pridaje promidžbi nove glazbe, osobito skladbama mladih hrvatskih i inozemnih autora. Vrhunski akademski obrazovani saksofonisti sa svojim prvim nosačem zvuka najprodavaniji su album klasične glazbe zadnjih nekoliko godina i dobitnici pet nominacija za diskografsku nagradu Porin. Publika na Tvrđavi sv. Mihovila imati će priliku uživati u opuštenosti i sigurnosti u nastupu, intonativnoj preciznosti i bogatstvu tonske kreacije, kao i vještini u raznovrsnim artikulacijama prilikom izvedbi djela skladatelja Purcella, Duboisa, Geissa, Rossinija, Detonija i Ferak Petrića.

U nedjelju, 27. rujna na Tvrđavi sv. Mihovila  održati će se večer posvećena francuskim šansonama. Ana Opačak, Kristina Nuić- Prka, Ema Kuzmanić i Tajana Pavičević, uz glasovirsku pratnju maestra  Jurice Karuza izvesti će neke od najpoznatijih francuskih šansona. Upravo je maestro Karuzo autor aranžmana svih pjesama koje će biti izvedene u intimnoj, klupskoj atmosferi čarobnog prostora kulturno-povijesne baštine kako bi se kroz učenje jezika i popularizacija različitih vidova kulture pružila potpora mladim talentima na nacionalnom i međunarodnom planu. Poseban gost na Večeri francuske šansone na Tvrđavi sv. Mihovila biti će i naš poznati pjevač, najpoznatiji hrvatski šansonjer, Ibrica Jusić.

Svi programi u sklopu Strane B i dalje ostaju besplatni za sve članove Kluba prijatelja! Prijatelji Tvrđave uz predočenje svoje članske iskaznice mogu uživati u programima, kao i svi posjetitelji  s kupljenom dnevnom kartom. Svi ostali dobrodošli su po cijeni dnevnog ulaza, a ulaznice se mogu kupiti na ulazu Tvrđave.

Sve pogodnosti koji ostvaruju članovi Kluba prijatelja, kao i opće uvjete i pravila možete provjeriti ovdje .

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti