HR
EN

Strana B i novi programi na Tvrđavi!

24.06.2015.

Tvrđava sv. Mihovila, kulturna atrakcija 2014. godine, nedavno je proslavila prvi rođendan, a u svojih prvih 365 dana već je ostvarila preko 135 000 posjeta i ugostila renomirane domaće i inozemne izvođače. Organizacijom novih programa poput Strane B i Hommagea Martinu Koluniću Roti cilj je maksimalno promovirati sve mogućnosti koje Tvrđava sv. Mihovila pruža. U svrhu popune kalendara s programima na ljetnoj pozornici bio je raspisan i drugi poziv za prijavu glazbeno-scenskih programa i dodjelu termina na Tvrđavi sv. Mihovila.

Drugi krug poziva raspisan je sredinom svibnja te sa zadovoljstvom najavljujemo nove programe u ljetnom kalendaru Tvrđave sv. Mihovila:  

14. 7. 2015.- Maksim Mrvica (organizator: Depromo event d.o.o.)

8. 8. 2015.- Urban&4, Adriatic Tour 2015 (organizator: G3 Spirits d.o.o.)

16. i 17. 8. 2015.- Jazzanova live, Kiril Džaikovski live, DJ Eddy Ramich, DJ Food (organizator: Luminis- obrt za organizaciju događanja i usluge)

18. 8. 2015.- Vlatko Stefanovski & Miroslav Tadić (organizator: Luminis- obrt za organizaciju događanja i usluge)

Uskoro počinje i STRANA B, novi umjetnički program u organizaciji Tvrđave. Kao druga strana predivne ljetne pozornice- manja pozornica, sva u kamenu pod amfiteatralnim gledalištem u intimnoj, klupskoj atmosferi čarobnog prostora kulturno-povijesne baštine za sve ljubitelje umjetnosti neopterećene žanrovskim odrednicama dovodi poznata imena glazbe, plesa i izvedbenih umjetnosti.

''S programom Strana B namjera je pokazati multifunkcionalnost prostora u tvrđavi i stvoriti svojevrsni šušur na sv. Mihovilu koji traje cijelo ljeto. Uz naš uobičajeni dnevni program i program velike pozornice, htjeli smo na tvrđavu ugostiti i izvođače čiji umjetnički izričaj traži manje i intimnije prostore, a upravo takav jest prostor pod gledalištem. Kao i drugdje na tvrđavi, spoj baštinskog i suvremenog daje jedan poseban štih cijeloj priči i vjerujem da će i izvođači i publika biti zadovoljni. Također, ovo je program koji je posebno kreiran ne samo za strane posjetitelje kao jedna dodatna ponuda u gradu već i za naše članove kluba prijatelja kojima su ovi koncerti besplatni pa pozivamo sve da na dane programa Strana B dođu uživati u pogledu na zalazak sunca nad šibenskim arhipelagom i nastave svoju večer na tvrđavi uz nastupe kvalitetnih hrvatskih i stranih umjetnika'' izjavila je Gorana Barišić Bačelić, voditeljica Odjela za upravljanje fortifikacijskim sustavom.

Prvi koji će zakotrljati kamen probuđene šibenske kulture u sklopu programa Strana B su Elvis Stanić i Neven Frangeš. Jedan od najboljih suvremenih hrvatskih gitarista i poznati jazz pijanist svoje su izvedbe jazz klasika i autorske izvedbe imali zakazane za ovu srijedu, 24. lipnja, međutim zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta koncert je odgođen za 6. srpnja.

Svi programi u sklopu Strane B biti će besplatni za članove Kluba prijatelja Tvrđave sv. Mihovila uz predočenje članske iskaznice, dok će za sve ostale ulaz biti po cijeni dnevne karte u iznosu od 35 kuna.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti