HR
EN

Staro mjesto, novi izgled: City Point šibenskih tvrđava ponovno u funkciji!

29.08.2022.

U povijesnoj jezgri Šibenika ponovno je otvoren City Point, informativni ured i prodajno mjesto ulaznica za događanja na Tvrđavi sv. Mihovila, Tvrđavi Barone i Kući umjetnosti Arsen i ujedno suvenirnica s pažljivo biranim asortimanom.

U City Pointu, smještenom u Ulici don Krste Stošića 1, tako je od danas opet moguće kupiti ulaznice za koncerte, filmove, plesne predstave i ostala događanja na tvrđavama koje su se tijekom obnove kupovale u Kući umjetnosti Arsen.

Povodom otvorenja preuređenog City Pointa, iz Tvrđave kulture časte jednom dodatnom karticom za sve koji se do kraja tjedna, odnosno 4. rujna učlane u Klub prijatelja šibenskih tvrđava, popustom na dio asortimana i poklonom iznenađenja za svaku kupovinu!

Birani i stvarani s pažnjom i ljubavlju, u City Pointu se nalaze originalni i maštoviti suveniri, pokloni i sitnice za dom. Na policama su sjajno dizajnirani plakati odličnog dizajnera Marka Babića i njegovog brenda Art Plakata, kao i reprodukcije slika apstraktnog slikara Vatroslava Kuliša koji je baš nedavno imao izložbu u Arsenu. Tu su još i posebno oslikani limeni potići, boce i šalice, Biljkoborci sa sjemenjem mediteranskih začina, platnene torbe i majice našeg festivala Let's Rock i domaćeg brenda Mustra, knjige i slikovnice, domaća vina i likeri, mirisni paketići šibenske Sapunoteke, jedinstveni magnetići i još mnogo toga. Sav je naš asortiman proizveden lokalno, pažljivo osmišljen i promišljen kako bi se na jednom mjestu mogli pronaći unikatni suveniri koji će goste uvijek podsjećati na dane u Šibeniku ili pak pokloni za najdraže.

Obnova i preuređenje City Pointa provedena je u sklopu europskog projekta Fortitude kojeg je nositelj Javna ustanova Tvrđava kulture Šibenik, s parterima Karlovcem, Banja Lukom i Opštinom Bar. Projekt vrijedan preko 1,6 milijuna eura počeo je na proljeće 2020. godine, a proveden je s ciljem poboljšanja turističke ponude triju zemalja. Tako je osmišljena zajednička manifestacija Noć Tvrđava održana prvi put u travnju ove godine u gotovo 40 gradova, uređeni su i opremljeni posjetiteljski centri, razvijene nove turističke rute i proveden niz radionica na temu upravljanja kulturnom baštinom.

Tvrđava sv. Mihovila dobila je niz novih sadržaja u unutrašnjosti, poput novih tehnoloških i prostornih rješenja u suvenirnici i Info pultu te izložbene postave u muzejskoj prostoriji i dijelu podzemnih prostora tvrđave. Uz obnovljeni City Point u centru grada i nove sadržaje na sv. Mihovilu, doživljaj dnevnih posjetitelja svakako je podignut na višu razinu.

City Point je otvoren svaki dan od 9 do 22 sata!FOTOGRAFIJE: Mate Gojanović/ŠibenikIN

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti