HR
EN

Sportom u advent - drugačiji vikend na Tvrđavi Barone!

30.11.2017.

Dolazi prosinac - najljepše razdoblje u godini. Idealno je vrijeme da sa svojom obitelji obiđete najljepši vidikovac u gradu koji ovaj vikend posjetiteljima nudi novi doživljaj adventa, uz slobodan ulaz za sve posjetitelje.

U subotu, 2. prosinca od 11 sati nastavlja se Barone Marendin uz vrhunsku glazbu "Mate Skračić Adaptive Quarteta". Svoj repertoar temelje na svjetski poznatim evergreenima u vlastitim aranžmanima s kombinacijom jazza, bluesa, soula i funka. U ugodnom ambijentu uživajte u pogledu na 18. Šibensku regatu krstaša čiji će start obilježiti pucanj iz topa sa šibenske rive. Nezaobilazne lokalne delicije moći ćete upotpuniti prvim kuhanim vinom ove godine na srednjovjekovnim zidinama.

Nedjelja, 3. prosinca, rezervirana je za rekreativnu brdsko – biciklističku maraton utrku XCM Barone 2017. u organizaciji Biciklističkog kluba Fortica. Nakon savladavanja posljednje uzbrdice na njihovu putu, bicikliste nagradite aplauzom i razgledajte izloženu biciklističku opremu. Start utrke je u podne na Šubićevcu, a očekivani prolaz kroz ciljnu liniju je 13h. Važno je napomenuti da će ulica koja vodi od nadvožnjaka Šubićevac do ulaza u Tvrđavu Barone biti zatvorena za sav promet od 12 do 15 sati.

Ako ne stignete na popodnevni šušur, pridružite se u pogledu na Tvrđavu sv. Mihovila koja će postati najveći adventski vijenac u gradu – i ne propustite čaroliju blagdanskog svjetla.

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje oba dana – ne postoji bolja uvertira u predblagdansko vrijeme darivanja.

Postavke pristupačnosti

Zbog koncertnog programa, Tvrđava Barone danas je za posjetitelje otvorena do 19.30 sati. Hvala na razumijevanju!


Today Barone Fortress is open for visitors until 7:30 PM. Thank you for your understanding!