HR
EN

ŠPD Kolo i Simfonijski orkestar OS RH pripremili kraljevsku simfoniju kraljevskom gradu za 950. rođendan

12.04.2016.

Povodom 950. obljetnice prvog spominjanja grada Šibenika Tvrđava sv. Mihovila, Šibensko pjevačko društvo KOLO i Simfonijski orkestar  Oružanih snaga Republike Hrvatske pripremaju posebni spektakl: The Queen Symphony! 

Koncert će se održati u petak, 10. lipnja 2016. godine s početkom u 21 sat na ljetnoj pozornici Tvrđave sv. Mihovila, a karte se mogu kupiti na sljedećim prodajnim mjestima: blagajnama šibenskih tvrđava sv. Mihovila i Barone (svaki dan od 9 do 20 sati), u sustavu Eventima www.eventim.hr i na svim prodajnim mjestima Eventima (kiosci Tiska i Petrol benzinske postaje) te preko sustava www.croatia-tickets.com po cijeni od 100 kuna.

Šibensko pjevačko društvo Kolo djeluje već 117 godina i u vrhu je hrvatskog zborskog pjevanja te višestruko nagrađivano na festivalima i susretima u Hrvatskoj, Velikoj Britaniji, Češkoj, Poljskoj, Italiji i Njemačkoj. Na tragu iznimno uspješnih koncertnih događanja održanih posljednje dvije godine  Kolaši i ove godine ponovno  podižu ljestvicu  kada će premijerno izvesti The Queen Symphony- vrhunsko djelo skladatelja Tolga Kashifa inspirirano pjesmama popularnih Queenovaca poput "Bohemian Rhapsody", "We Will Rock You", "We Are the Champions" i "Who Wants to Live Forever".

''Simfonija, koju će izvesti Simfonijski puhački orkestar OSRH većim dijelom je instrumentalna uz povremene, izrazito moćne i upečatljive zborske dionice. Radi se o potpuno drugačijem pristupu od svega što je Kolo dosad izvodilo, te će nas šibenska publika imati prilike vidjeti u pomalo neobičnom izdanju. Uz The Queen Symphony, Kolo će u uvodnom dijelu izvesti nekoliko skladbi grupe Queen u zborskim obradama. Povod odabiru ovakvog programa je 70-ta obljetnica rođenja Freddy Mercuryja koju ove godine slavi i o kojoj govori čitav glazbeni svijet'' izjavio je Krešimir Grubić, predsjednik ŠPD Kolo.

The Queen Symphony  premijerno je izvedena 2002.godine u izvedbi  Royal Philharmonic Orchestra uz prisustvo Briana Maya, Rogera Taylora i Jer Bulsarae, majke  Freddieja Mercuryja te od tada ne prestaje oduševljavati mnoštvo. Kashif je sa svojim djelom rasprodao i operu u Sydneyu te nastupao u Portugalu, Italiji, Nizozemskoj, Rumunjskoj, Turskoj, Njemačkoj te ostalim europskim zemljama.

''Posjetitelji na Tvrđavi sv. Mihovila su iz svih krajeva Hrvatske, a cilj nam je da pozornica na tvrđavi bude prepoznata i kod međunarodne publike. Suradnja s Kolom na još jednom izvrsnom zajedničkom projektu odlično se upotpunjuje s našom glavnom zadaćom, a to je održavanje  kvalitetnih programa koji će podizati razinu kulturne ponude u gradu namijenjenih svim posjetiteljima, domaćim i stranim gostima '' izjavila je Gorana Barišić Bačelić, voditeljica Odjela za upravljanje fortifikacijskim sustavom Muzeja grada Šibenika.

Tvrđava sv. Mihovila, najprestižnija pozornica u regiji i mjesto nezaboravnih doživljaja s preko 250.000 posjetitelja u nepune dvije godine ugostila je renomirane domaće i inozemne izvođače, poput Maksima Mrvice, Josipe Lisac, Thievery Corporationa, 2Cellosa, Ansambla LADO, The Nationala, Nouvelle Vaguea, Massima, Motovun Film Festivala, Rundek Cargo Tria, Parnog Valjka,  Amire Medunjanin, Detoura, Perpetuum Jazzilea i ostalih.

Kraljevska simfonija u čast kraljevskom gradu na jedinstvenoj pozornici  koji svakom koncertu daje dodanu vrijednost i čini ga posebnim, a u izvedbi pjevača-amatera koji su već dokazali kao vrhunski izvođači prigodno će obilježiti jubilarnu 950.godišnjicu od prvog spominjanja grada Šibenika te stati uz bok najboljim svjetskim izvedbama.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti