HR
EN

ŠPD Kolo i Simfonijski orkestar OS RH pripremili kraljevsku simfoniju kraljevskom gradu za 950. rođendan

12.04.2016.

Povodom 950. obljetnice prvog spominjanja grada Šibenika Tvrđava sv. Mihovila, Šibensko pjevačko društvo KOLO i Simfonijski orkestar  Oružanih snaga Republike Hrvatske pripremaju posebni spektakl: The Queen Symphony! 

Koncert će se održati u petak, 10. lipnja 2016. godine s početkom u 21 sat na ljetnoj pozornici Tvrđave sv. Mihovila, a karte se mogu kupiti na sljedećim prodajnim mjestima: blagajnama šibenskih tvrđava sv. Mihovila i Barone (svaki dan od 9 do 20 sati), u sustavu Eventima www.eventim.hr i na svim prodajnim mjestima Eventima (kiosci Tiska i Petrol benzinske postaje) te preko sustava www.croatia-tickets.com po cijeni od 100 kuna.

Šibensko pjevačko društvo Kolo djeluje već 117 godina i u vrhu je hrvatskog zborskog pjevanja te višestruko nagrađivano na festivalima i susretima u Hrvatskoj, Velikoj Britaniji, Češkoj, Poljskoj, Italiji i Njemačkoj. Na tragu iznimno uspješnih koncertnih događanja održanih posljednje dvije godine  Kolaši i ove godine ponovno  podižu ljestvicu  kada će premijerno izvesti The Queen Symphony- vrhunsko djelo skladatelja Tolga Kashifa inspirirano pjesmama popularnih Queenovaca poput "Bohemian Rhapsody", "We Will Rock You", "We Are the Champions" i "Who Wants to Live Forever".

''Simfonija, koju će izvesti Simfonijski puhački orkestar OSRH većim dijelom je instrumentalna uz povremene, izrazito moćne i upečatljive zborske dionice. Radi se o potpuno drugačijem pristupu od svega što je Kolo dosad izvodilo, te će nas šibenska publika imati prilike vidjeti u pomalo neobičnom izdanju. Uz The Queen Symphony, Kolo će u uvodnom dijelu izvesti nekoliko skladbi grupe Queen u zborskim obradama. Povod odabiru ovakvog programa je 70-ta obljetnica rođenja Freddy Mercuryja koju ove godine slavi i o kojoj govori čitav glazbeni svijet'' izjavio je Krešimir Grubić, predsjednik ŠPD Kolo.

The Queen Symphony  premijerno je izvedena 2002.godine u izvedbi  Royal Philharmonic Orchestra uz prisustvo Briana Maya, Rogera Taylora i Jer Bulsarae, majke  Freddieja Mercuryja te od tada ne prestaje oduševljavati mnoštvo. Kashif je sa svojim djelom rasprodao i operu u Sydneyu te nastupao u Portugalu, Italiji, Nizozemskoj, Rumunjskoj, Turskoj, Njemačkoj te ostalim europskim zemljama.

''Posjetitelji na Tvrđavi sv. Mihovila su iz svih krajeva Hrvatske, a cilj nam je da pozornica na tvrđavi bude prepoznata i kod međunarodne publike. Suradnja s Kolom na još jednom izvrsnom zajedničkom projektu odlično se upotpunjuje s našom glavnom zadaćom, a to je održavanje  kvalitetnih programa koji će podizati razinu kulturne ponude u gradu namijenjenih svim posjetiteljima, domaćim i stranim gostima '' izjavila je Gorana Barišić Bačelić, voditeljica Odjela za upravljanje fortifikacijskim sustavom Muzeja grada Šibenika.

Tvrđava sv. Mihovila, najprestižnija pozornica u regiji i mjesto nezaboravnih doživljaja s preko 250.000 posjetitelja u nepune dvije godine ugostila je renomirane domaće i inozemne izvođače, poput Maksima Mrvice, Josipe Lisac, Thievery Corporationa, 2Cellosa, Ansambla LADO, The Nationala, Nouvelle Vaguea, Massima, Motovun Film Festivala, Rundek Cargo Tria, Parnog Valjka,  Amire Medunjanin, Detoura, Perpetuum Jazzilea i ostalih.

Kraljevska simfonija u čast kraljevskom gradu na jedinstvenoj pozornici  koji svakom koncertu daje dodanu vrijednost i čini ga posebnim, a u izvedbi pjevača-amatera koji su već dokazali kao vrhunski izvođači prigodno će obilježiti jubilarnu 950.godišnjicu od prvog spominjanja grada Šibenika te stati uz bok najboljim svjetskim izvedbama.

Postavke pristupačnosti