HR
EN

Španjolski Shash u Šibeniku: Modno savršenstvo nesavršenog

22.07.2019.

Bezvremenska estetika modne marke Shash iz Madrida osvojila je Šibenčane na srednjovjekovnoj Tvrđavi Barone gdje je dizajnerica Saša Šašić organizirala hrvatsko predstavljanje kolekcije Infusion.

Riječ je o kolekciji koja polazište ima u japanskoj filozofiji wabi sabi.

„Wabi sabi slavi savršenstvo nesavršenosti! Taj japanski svjetonazor potiče ljude na otkrivanje ljepote u nesavršenosti i uživanje u kompleksnosti kakvu nam daruje priroda. Time potaknuta, stvorila sam kolekciju kojom dominiraju nesavršene, zakrivljene linije te, s druge strane, savršenstvo izrade. Japanska filozofija sjajno se naslanja i na moju težnju za stvaranjem bezvremenske mode koja veliku pažnju pridaje održivoj proizvodnji i ekologiji“, kazala je Saša Šašić, dizajnerica rođena u Gračacu. U Španjolsku ju je odvela želja za usavršavanjem u plesu, a tamo počela izrađivati plesne kostime. Želja da njezine kreacije sa scene iskorače na ulicu, stvorile su modnu marku Shash.

Ples je i dalje duboko ukorijenjen u kreacijama Saše Šašić. U kreiranju je vodi želja za slobodom pokreta, pa voli lepršave i predimenzionirane komade odjeće. Zbog povezanosti kreatorice sa suvremenim plesom šibenska je revija organizirana dan uoči otvorenja 9. Šibenik Dance Festivala.

„Predstavljanje Shash u Šibeniku ponovo mi je dalo mogućnost spojiti modu i ples. Drago mi je da smo mogli napraviti jedinstven performans s glumcima, plesačima i manekenima u ovom predivnom prostoru“, rekla je Saša Šašić.

Kolekcija Infusion ima poseban umjetnički pečat. Na Sašinu estetiku nadovezala se beogradska slikarica Marlena Dašić i stvorila crteže koji se sada nalaze s prednje strane haljina Shash. Na prethodnim kolekcijama slikarica je oslikavala podstave.mMaterijali su prirodni, a posebne siluete imaju modeli od svile.

Shash se trenutačno širi Europom. Nakon što je osvojio Španjolsku, njegove se nove trgovine i proizvodnja pokreću u Stokholmu, Zürichu i Beču, a u planu je i dolazak brenda u Hrvatsku. Modna marka razvoj, priznaje dizajnerica, može zahvaliti i internetu, posebno influencericama koje nose njezine haljine.

Sašine kreacije rado nose, među ostalima, srpska glumica Branka Katić i bivša Miss Hrvatske Ivana Ergić koja je pratila i šibensku reviju omiljenog brenda.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti