HR
EN

SOLO POSITIVO FILM FESTIVAL - PET DANA FILMA I GLAZBE NA TVRĐAVI SV. MIHOVILA

12.04.2017.

Solo Positivo Film Festival, međunarodni festival glazbenog dokumentarnog filma svoje će 8. izdanje upriličiti na velebnoj šibenskoj tvrđavi sv. Mihovila od 4. do 8. srpnja ove godine. Nakon 5 godina u Starigrad Paklenici i protekle dvije u Opatiji festival se pozicionirao na jednoj od najljepših ljetnih pozornica na Jadranu, tvrđavi svetog Mihovila. Kroz pet festivalskih dana šibenska publika i gosti Šibenika imat će priliku uživati u brojnm premijerama glazbenih dokumentarnih filmova te pomno biranim pratećim glazbenim programima. The Beatles: Eight Days a Week, oscarovca Ron Howarda, Daft Punk ili pak Liberation Day, Mortena Traavika o velikkom Laibachu samo su neke od uzdanica ovogodišnjeg natjecateljskog dijela programa. The Bestbeat, jedan od najpopularnijih europskih The Beatles trubute bandova, sve popularniji zagrebački Filmmusicorkestar te razigrani Marijan Ban & Diktatori jamci su dobre zabave tijekom 5 festivalskih večeri.

Program su danas u Šibeniku predstavili Admir Ćulumarević, direktor SFF i Gorana Barišić Bačelić ravnateljica Tvrđave kulture, javne ustanove koja upravlja šibenskim tvrđavama.

Glazba je snažna poveznica između Tvrđave sv. Mihovila i Solo Positivo Film Festivala i zbog toga smo iznimno sretni što je dio ovogodišnjeg programa Tvrđave i glazbeno-dokumentarni film. Nije prvi put da se pozornica Tvrđave sv. Mihovila uspješno pretvara u jedinstvenu kino-dvoranu, a uvjerena sam da će ljubitelji filmske i glazbene umjetnosti uživati u projekcijama koje je festivalski žiri pripremio ove godine, isto kao i u svim dodatnim programima Solo Positivo Film Festivala. Stoga, dobro nam došli, izjavila je Gorana Barišić-Bačelić, ravnateljica Tvrđave Kulture Šibenik.

Direktor SPFF-a Admir Ćulumarević dodao je kako je ova suradnja potvrda da glazbeni dokumentarni film stječe sve više poklonika iz godine u godinu te ističe posebno zadovoljstvo da je festival u Šibeniku, gradu koji je hrvatskoj i europskoj glazbi i filmu dao velikog Arsena Dedića, ali i brojne druge velikane scene poput Maksima Mrvice ili pak karizmatičnog Miše Kovača. Slika tvrđave svetog Mihovila već je obišla brojne filmske destinacije u svijetu i najbolja je pozivnica na pet filmskih i glazbenih dana u Šibeniku.

​Više informacije o programu biti će objavljene uskoro.

ULAZNICE

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti