HR
EN

Snimateljska ekipa iz Crne Gore na Tvrđavi sv. Mihovila i u City Pointu: Razlog – projekt FORTITUDE!

21.11.2023.

Snimateljska ekipa MFILM Montenegro posjetila je jučer naše lokacije; Tvrđavu sv. Mihovila i informativni centar City Point, uređene kroz projekt FORTITUDE. Projekt je, naime, odabran kao jedan od projekta iz programske osi br. 3 „Doprinos razvoju turizma i očuvanja kulturne i prirodne baštine“ s ciljem promocije rezultata i važnosti projekata za programsko područje!

Ministarstvo europskih poslova Crne Gore, u okviru projekta "Tehnička podrška Nacionalnom tijelu Crne Gore u implementaciji Interreg IPA CBC programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020", u suradnji sa Zajedničkim tajništvom i Upravljačkim tijelom programa poslalo je snimateljsku ekipu na naše lokacije s ciljem izrade 4 kratka filma o projektima realiziranim u 4 programska prioriteta.

Podsjetimo, u sklopu projekta FORTITUDE, koji je završen 31. kolovoza 2022. godine, oplemenili smo unutrašnjost Tvrđave sv. Mihovila, dodali stalni postav koji tematizira fortifikacijsku baštinu grada te multimedijski interaktivni postav posvećen bogatoj šibenskoj glazbenoj baštini i nastanku naše ljetne pozornice. Kroz projekt smo preuredili informativni centar šibenskih tvrđava u staroj gradskoj jezgri, City Point, i uredili skale na sjevernoj strani Mihovila. Zajedno s partnerima, organizirali smo kulturno turističku manifestaciju „Noć tvrđava“ kojoj se priključilo 45 fortifikacijskih lokaliteta u 6 zemalja i koja se nastavlja i u 2024. godini.

Ekipa MFILM Montenegro odradila je brz i efikasan posao, a mi se unaprijed veselimo promociji, u nadi da će nam donijeti dodatna umrežavanja i projekte kojima ćemo nastaviti unapređivati naše lokacije!

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti