HR
EN

Slobodan ulaz, posebna ponuda bistroa Barone i dječje radionice ovaj vikend na Tvrđavi Barone!

01.02.2019.

Povodom obilježavanja treće godine od otvorenja revitalizirane tvrđave, posjetiteljima je u subotu i nedjelju, 2. i 3. veljače, slobodan ulaz na Tvrđavu Barone.

Posebna ponuda vrućih napitaka i slatkih zalogaja za ugrijati hladne i tmurne zimske dane očekuje posjetitelje u bistru Barone, a kako se vikendu najviše vesele oni najmlađi za njih je JU Tvrđava kulture Šibenik osmislila niz edukativnih programa i sadržaja pod imenom Moja tvrđava znanja. Tematski raznolike i prilagođene različitim uzrastima, interaktivne radionice održavati će se svake subote u veljači tokom prijepodnevnih sati.

U subotu, 2. veljače na rasporedu su dvije: u 10:30 sati biti će održana radionica „Moj novčić“ u kojoj će vrijedne ruke mladih sudionika od gline izrađivati vlastiti bagatin, dok će kroz drugu radionicu „Upoznajmo zaboravljeno oružje“, s početkom u 12:00 sati, djeca imati priliku naučiti o različitim vrstama oružja korištenim na tvrđavama  kroz povijest.

Navedene radionice primjerene su za uzrast od 7 godina naviše, a broj sudionika je ograničen. Zainteresirani za radionice prijave mogu slati na mail adresu Kluba prijatelja šibenskih tvrđava, klub.prijatelja@tvrdjava-kulture.hr, uz naznaku za koju radionicu se prijavljuju.

Temeljeni na učenju kroz igru, programi radionica Moja tvrđava znanja predstavljaju i tumače baštinu šibenskih tvrđava na inovativne načine prilagođene dječjem uzrastu. Kroz radionice djeca će otkriti kako se živjelo u srednjovjekovnom Šibeniku i na njegovim tvrđavama, naučiti o najvažnijim događajima i ličnostima u povijesti grada i upoznati se s oružjem koje su imali vojnici na tvrđavama u srednjem vijeku. Osim toga, mogu se okušati u izradi vlastitog bagatina, postati kraljevski pisari na jedan dan, ili vrsni poznavaoci mediteranskog začinskog bilja i aroma koje su često tajna lokalnih gastronomskih specijaliteta.

Cilj radionica je nove generacije posjetitelja tvrđava potaknuti da dožive i razumiju vrijednost spomeničke i kulturne baštine, uz naravno dobru zabavu na Tvrđavi Barone! 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti