HR
EN

Slobodan ulaz na Tvrđavu Barone vikendima u veljači

31.01.2020.

Vikende u veljači rezervirajte za uživanje na najljepšem gradskom vidikovcu, Tvrđavi Barone, koja svoja vrata otvara svim posjetiteljima, subotom i nedjeljom (uključujući i 1. ožujka) u vremenu od 9 do 16 sati.

Slobodnim ulazima u veljači revitalizirana Tvrđava Barone slavi četiri godine od otvorenja u siječnju 2016. Nekada zapuštenom mjestu, infrastrukturnim radovima, opremanjem Gastro-kulturnog centra te izgradnjom dječjeg igrališta i amfiteatra, udahnut je novi život čime je tvrđava postala mjesto okupljanja Šibenčana i njihovih gostiju.

Prepoznatljiva po svom atraktivnom sadržaju, proširenoj stvarnosti (AR), Tvrđava Barone je već u prvoj godini djelovanja ponijela titulu „Kulturna atrakcija godine 2016“, koju dodijeljuje Hrvatska turistička zajednica kulturnim turističkim atrakcijama regionalne/nacionalne razine atraktivnosti koje doprinose turističkom iskustvu destinacije. U kratkom je razdoblju postala mjesto na kojem se isprepliću prošlost i budućnost. Poticaj lokalnim malim i srednjim poduzetnicima pružio se kroz prezentaciju njihovih proizvoda u bistrou i suvenirnici iz koje posjetitelji sa sobom odnose podsjetnike za novonastale uspomene.

Do sada, tvrđavu je kroz dnevne posjete i preko sedamdeset večernjih događanja posjetilo preko 180 000 posjetitelja. Raznoliki kulturni programi – koncerti, plesne izvedbe i filmske projekcije, obogatili su kulturnu scenu Šibenika, te razvili vjernu publiku, prvenstveno okupljenu u Klub prijatelja.

Danas tvrđava Barone više nije prva linija obrane, već mjesto na kojem se čuva duh dalmatinskog područja i načina života. Stoga se ispijanje jutarnje kave i(li) poslijepodnevna šetnja tvrđavom lako uklope u dnevni raspored. Dok odrasli ćakulaju, za djecu je tu savršena rekreacija u obliku drvenog broda, a spomenimo i posljednju šansu za ugrabiti zimske popuste u Barone Shopu.

Nakon ovakve četiri godine, preostaje samo da s uzbuđenjem iščekujemo što se sprema u budućnosti. U petu godinu uspješne priče Tvrđave Barone zakoračite već ovog vikenda!

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti