HR
EN

Slobodan ulaz na tvrđave, dječja radionica, organizirane ture i šetnje za Dan Grada Šibenika i blagdan sv. Mihovila

23.09.2022.

I ove godine Tvrđava kulture Šibenik priključuje se obilježavanju Dana Grada Šibenika i blagdanu sv. Mihovila!Tako će u četvrtak 29. rujna vrata Tvrđave sv. MihovilaTvrđave sv. Ivana i Tvrđave Barone biti širom otvorena za Šibenčane i goste, uz slobodan ulaz i korištenje sadržaja na tvrđavama.

Povodom Dana grada Šibenika u suvenirnicama triju šibenskih tvrđava i u City Pointu, Tvrđava kulture pripremila je prigodni popust na dio asortimana. Od ponedjeljka 26. rujna pa do petka 30. rujna posjetitelji će moći izabrati originalni i maštoviti poklon, suvenir ili sitnice za dom. 

RADIONICE ZA DJECU NA TVRĐAVI BARONE I OBILAZAK TVRĐAVE SV. IVANANa Tvrđavi Barone s početkom u 11 sati bit će održana dječja radionica Moj novčić kojoj je tema šibenski bagatin, novac koji se u Šibeniku koristio dva stoljeća. Kako je izgledao, od kojeg je materijala bio izrađen i na koji način, djeca će naučiti dok izrađuju vlastitu repliku tog novčića u glini. Radionica je namijenjena djeci od sedam godina naviše.Uz to, organizirana su i dva obilaska Tvrđave sv. Ivana uz stručno vodstvo. Prva tura 'Opsade Tanaje' počinje u 10, a druga u 17 sati.

ŠETNJA ZABLAČKIM POLUOTOKOM

„Uz program na tvrđavama, zajedno s partnerima iz Muzeja grada Šibenika i JU Priroda ŠKŽ, pozivamo sugrađane na tematsku šetnju po sjeveroistočnoj strani 'Zablaćkog poluotoka'. Na oko sedam kilometara dugoj trasi nalazi se niz lokacija koje su kroz stoljeća imale izniman ekonomski, duhovni i obrambeni značaj za Šibenik. Šetnju će voditi povjesničar Josip Pavić uz podršku kolega iz partnerskih ustanova“, pozivaju iz Tvrđave kulture Šibenik.Okupljanje i polazak su na benzinskoj crpki u uvali Duboka u 15 sati, a predviđeno trajanje šetnje je oko tri sata. Tempo i ruta nisu osobito zahtjevni, no ipak molimo da svi sudionici ponesu kvalitetnu obuću i okrjepu, navode organizatori.Šetnja:Lukoil – ostaci gabele – put prema Solinama – cesta za Periše – bunker sv. Križ – Jurkovići/Garme – špilja sv. Ante – Lobor – iznad Paklene – južni turanj – Lukoil (~7.5km = 10.000 koraka)Vrijeme:15,00 - 18,30

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji,

u petak 14.lipnja Tvrđava sv. Mihovila otvorena je do 19 sati.
Hvala na razumijevanju!

-----

Dear visitors,

on Friday, June 14th, St. Michael's Fortress will be open until 7 PM.
Thank you for your understanding!