HR
EN

Šibenski vizualni spektakl za zatvaranje Festivala svjetla

20.03.2023.

Tvrđava kulture zatvorila je koncertom benda The Fogsellers i glazbeno-vizualnim spektaklom Sono Koloro zagrebački Festival svjetla koji se od 15. do 19. ožujka odvijao istovremeno na 28 lokacija u Donjeg i Gornjeg grada.

INSPIRACIJA MULTIMEDIJOM

„Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo što smo se imali priliku predstaviti na ovom sjajnom festivalu doista dojmljivog programa. Od samih početaka rada ustanove inspirirani smo multimedijom i novim digitalnim, suvremenim rješenjima, posebno kada je riječ o interpretaciji baštine. Iza nas je jako puno produkcije različitih multimedijalnih i digitalnih sadržaja, a sada smo u metropoli imali priliku predstaviti vrlo zanimljiv i dinamičan sadržaj nastao kroz europski projekt obnove Tvrđave sv. Ivana, najveće kopnene šibenske tvrđave“, poručila je ravnateljica šibenske Tvrđave kulture Gorana Barišić Bačelić.

Festival svjetla Tvrđava kulture

OUTSIDE THE WALL 

Atraktivne projekcije naziva Outside the Wall izuzetan su multimedijalan umjetnički sadržaj koji potpisuje hrvatski umjetnik Ivan Marušić Klif, a prvi su put prikazane prošlog ljeta na stoljetnim bedemima šibenske Tvrđave sv. Ivana. Zagrepčani i gosti u njima su mogli uživati na igralištu Tuškanac svakog dana tijekom trajanja Festivala svjetla.

Projekcija Outside the Wall sastoji se od više tematskih segmenata, a kroz jedan od njih predstavljeni su šibenski velikani poput Arsena Dedića, Ivana Vitića, Miše Kovača, Vesne Parun i drugi. Koristeći razne tehnike poput kolaža, 3D animacije, ilustracije, crteža i fotografije, prikazana je priča o šibenskim spomenicima kulture s naglaskom na Tvrđavu sv. Ivana i korištenje inovativnih, modernih tehnologija u interpretaciji bogate povijesti.

FOGSELLERSI NA FESTIVALU SVJETLA

Festival svjetla, koji je ove godine na ulice Zagreba privukao brojne posjetitelje, zatvoren je glazbeno-vizualnim spektaklom Sono Koloro u izvedbi šibenskog benda Fogsellers, uz gostovanje vokalistica Nataše Cvitan Plazibat i Dore Fodor te plesačice Vesne Grandeš i Anisa Habibovića. 

Tvrđava kulture Festival svjetla

Na Festivalu, koji je ove godine održan peti put, uz hrvatske kreativce sudjelovali su i umjetnici iz Francuske, Nizozemske i Njemačke. Cilj je manifestacije ujediniti maštu, umjetnost i tehnologiju, a ukupno je proteklih pet dana u Zagrebu bilo moguće uživati u 33 izuzetne atrakcije na 28 lokacija.Fotogaleriju sa zatvaranja Festivala pogledajte na Facebook stranici Tvrđave sv. Mihovila.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti