HR
EN

Šibenski vizualni spektakl na zagrebačkom Festivalu svjetla: Nevjerojatne instalacije i koncert Fogsellersa

02.03.2023.

Tvrđava kulture Šibenik multimedijalnim vizualnim spektaklom sudjelovat će na ovogodišnjem zagrebačkom Festivalu svjetla koji će se na više lokacija u metropoli održavati od 15. do 19. ožujka.

"Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo što se imamo priliku predstaviti na ovom sjajnom festivalu doista dojmljivog programa. Tvrđava kulture interdisciplinarna je ustanova koja upravlja obnovljenim šibenskim tvrđavama i producira uistinu velik broj različitih kulturnih programa. Uz programe na tvrđavama tu su i programi u Kući umjetnosti Arsen, a uskoro i u Centru koralja Zlarin kojeg otvaramo u narednim mjesecima“, kazala je uvodno ravnateljica Tvrđave kulture Šibenik Gorana Barišić Bačelić na konferenciji za medije u Zagrebu.

Šibenik je doista grad svjetla, istaknula je, grad bogate kulturno povijesne baštine i jedan od prvih gradova u svijetu koji je 1895. godine dobio javnu rasvjetu na izmjeničnu struju što i danas inspirira tim Tvrđave kulture.

„Od samih početaka inspirirani smo multimedijom i novim digitalnim, suvremenim rješenjima, posebno kada je riječ o interpretaciji baštine. Iza nas je jako puno produkcije različitih multimedijalnih i digitalnih sadržaja, a sada imamo priliku u metropoli predstaviti vrlo zanimljiv i dinamičan sadržaj nastao kroz europski projekt obnove Tvrđave sv. Ivana, najveće kopnene šibenske tvrđave“, kazala je ravnateljica šibenske Tvrđave kulture.

Riječ je o izuzetnom multimedijalnom umjetničkom sadržaju nastalom u suradnji s više renomiranih hrvatskih umjetnika kojim je šibenska Tvrđava sv. Ivana u večernjim satima dobila potpuno novu sliku i vizuru.

„Za nas je 2023. godina posebna - ovo ljeto obilježavamo desetu koncertnu sezonu na Tvrđavi sv. Mihovila, simbolu grada koji je do sada ugostio više stotina događanja i postao mjesto nezaboravnih doživljaja za više stotina tisuća posjetitelja. U okviru našeg gostovanja, Festivalu svjetla htjeli bismo na neki način dati i glazbeni pečat pa 19. ožujka u 21 sat na platou garaže Tuškanac uz vizualnu prezentaciju Tvrđave kulture svira bend Fogsellers, šibenski umjetnici koji će glazbenim i vizualnim spektaklom 'Sono koloro' oduševiti sve posjetitelje“, poručila je ravnateljica Tvrđave kulture Gorana Barišić Bačelić, uz poziv građanima na koncert i zahvalu Turističkoj zajednici Grada Zagreba na prilici za sudjelovanje na Festivalu svjetla.

Festival svjetla u Zagrebu, koji se ove godine održava peti put, predstavili su i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i direktorica TZ Grada Zagreba Martina Bienenfeld, koja je najavila sudjelovanje francuskih, nizozemskih i njemačkih umjetnika na Festivalu svjetla, koji je za sve građane i goste Zagreba potpuno besplatan.

Cilj manifestacije je, kako je naglasio zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, ujediniti maštu, umjetnost i svjetlosne tehnologije te najaviti proljeće kroz pozitivnu energiju i dobre emocije. Posjetitelji će tijekom pet dana trajanja Festivala svjetla moći obići ukupno 33 atrakcije na 28 lokacija Gornjeg i Donjeg grada.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji,

u petak 14.lipnja Tvrđava sv. Mihovila otvorena je do 19 sati.
Hvala na razumijevanju!

-----

Dear visitors,

on Friday, June 14th, St. Michael's Fortress will be open until 7 PM.
Thank you for your understanding!