HR
EN

Šibenski plesni festival na Tvrđavi sv. Mihovila

01.07.2016.

Šibenski plesni festival po šesti će put rasplesati građane i goste ovog starog grada.

I ovog ljeta plesači, plesni ansambli, koreografi kao i istaknute umjetničke organizacije iz Hrvatske i inozemstva predstavit će svoja ostvarenja na tri zasigurno najljepše pozornice na otvorenom:  pozornici ispred šibenske katedrale Sv. Jakova - jedinstvenog spomenika kulture, uvrštenog u na popis svjetske baštine UNESCO-a, pozornici Tvrđave Sv. Mihovila – proglašenoj kulturnom atrakcijom godine po izboru Hrvatske turističke zajednice, kao i na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.

Prošle godine tijekom festivala Šibenik je posjetilo 300-tinjak plesača iz Hrvatske i inozemstva, a i ove godine možemo najaviti poslastice za ljubitelje plesne umjetnosti, kao i one koji će je tek zavoljeti.

Festival 25. srpnja u 21 sat, na Tvrđavi Sv. Mihovila otvara balet HNK Split '5 do 12'.

https://www.youtube.com/watch?v=Hmbb1jibx78&app=desktop

O baletu '5 do 12':

Život je kocka koja se okreće i kotrlja, a nakon što padne - sami odlučujemo hoćemo li prihvatiti taj ishod. Živjeti u vremenu gdje se kocke bacaju ili padaju točno u 5 do 12, a ponekad i u 5 poslije 12, znači da trebamo uvijek biti spremni na sve. Upravo tako je i ovaj put u ovom plesnom svijetu kocaka i boja. Taj svijet izmaštao je koreograf Igor Kirov kao zamišljeno savršenstvo 12 kocaka u 12 scena s 12 plesača, no svjestan da svaki san o savršenstvu uvijek izmiče kao kula od karata te uvijek započinje nova igra '5 do 12'...

U životnoj igri, a katkad i igri života, izazvani smo različitim pokretačima i motivima. U plesnoj, pokrenuti smo ponajprije glazbom, u ovom slučaju pomno odabranom i strasno proživljenom glazbom Kirila Djaikovskog, kao ishodišnim koreografskim impulsom koji nas vodi u svijet kocaka ispunjenih bojama, prožetih energijom i otplesanih s ljubavlju.

Koreograf: Igor Kirov

Glazba: Kiril Djaikovski

Kostimograf: Aleksandar Noshpal

Scenograf:  Matija Kovač

Balet majstor:  Albina Rahmatullina

Izvođači: Simona Caputo, Nikol Marčić, Katerina Kuznjecova, Gabriela Mede, Matea Milas, Sanja Bikić, Artjom Žusov, Remus Dimache, Romulus Dimache, Aleksandar Korjakovski, Ašatbek Yusupuhanov i Uroš Škaper.

Ulaznice se od danas mogu kupiti na sljedećim prodajnim mjestima: u sustavu Eventima www.eventim.hr i na svim prodajnim mjestima Eventima (kiosci Tiska i Petrol benzinske postaje) te preko sustava www.croatia-tickets.com. Cijena ulaznice iznosi 100 kn.

Narednih dana u sklopu Šibenik Dance festivala nastupit će brojni i jedinstveni plesni umjetnici. Tako će 26. srpnja na Strani B Tvrđave sv. Mihovil nastupiti flamenco plesači Mitja Obed i Saška Šašić s predstavom "Metamorphosis".

Svi programi u sklopu Strane B i dalje ostaju besplatni za sve članove Kluba prijatelja! Prijatelji Tvrđave uz predočenje svoje članske iskaznice mogu uživati u programima, kao i svi posjetitelji s kupljenom dnevnom kartom.

 On line Eventim

 Blagajna Tvrđave sv. Mihovil
 Blagajna Tvrđave Barone
 (svaki dan od 9:00 do 21:00 sat)

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti