HR
EN

Šibenske tvrđave dočekale i nagradile svog 500 000. posjetitelja

21.07.2017.

Gradonačelnik Šibenika, Željko Burić i ravnateljica JU Tvrđava kulture Šibenik, Gorana Barišić Bačelić, u petak 21. srpnja na Tvrđavi sv. Mihovila dočekali su i darovali 500 000. posjetitelja šibenskih tvrđava.

Ulaznicu kojom je postala jubilarni petsto tisućiti posjetitelj kupila je 23-godišnja Marion Härri iz Basela (Švicarska), koja u Hrvatskoj provodi 7 dana, od čega dva dana u Šibeniku.  Oduševljenoj Marion uručeni su prigodni pokloni – gratis eno-gastro i AR tura po Tvrđavi Barone, te poklon paket sa suvenirima i eno-gastro proizvodima u kojima će uživati zajedno sa svoje četiri prijateljice.

-Jutros smo stigli u Šibenik i prvo mjesto koje smo odlučili posjetiti je ova tvrđava, za koju smo saznali pretražujući internet uoči dolaska. Tvrđava je prekrasna, a pogled s nje nevjerojatan – izjavila je Marion Härri te dodala kako će se sasvim sigurno vratiti u Šibenik.

Da su se revitalizirane šibenske tvrđave dobrano pozicionirale na turističkim kartama te postale nezaobilazno mjesto posjeta gostiju u Šibensko-kninskoj županiji i šire, svjedoče brojke. Tvrđava sv. Mihovila 2014. zabilježila je ukupno 114 000 što dnevnih što posjetitelja večernjih događanja, a prošle 2016. godine obišlo ju je 137 000 tisuća gostiju ili čak 20,18 % više nego u godini otvorenja. Tvrđava Barone je tijekom 2016. – prve godine rada, zabilježila preko 48 200 posjeta.

 

-Ne sumnjamo da će se trend rasta nastaviti do kraja sezone, ali i u svim narednima s obzirom na nastojanja svih dionika u turističkom sektoru, ali i nas kao Javne ustanove u kulturi u brendiranju Šibenika kao jedne od najpoželjnijih kulturnih i turističkih destinacija na Jadranu. U cilju nam je da se kulturno-povijesna baština Šibenika predstavi svijetu kroz pregršt doživljaja koje posjetitelji na tvrđavama mogu iskusiti – stoga vesele brojke koje svjedoče o povećanju segmenta dnevnih posjeta, ali jednako tako, vesele i naši uspjesi u nastojanjima da se Šibenik pretvori u centar kvalitetnih i raznovrsnih kulturno-umjetničkih sadržaja – kazala je ravnateljica, Gorana Barišić Bačelić. 

- Brojka od pola milijuna posjetitelja na obnovljenim šibenskim tvrđavama još je jedna potvrda se turizam u Šibeniku razvija sustavno, planski, uz veliki rad i ulaganja u javnom i u privatnom sektoru. Nova turistička era grada započela je upravo obnovom tvrđava sv. Mihovila i Barone, a uspješno se nastavlja kroz projekt revitalizacije područja Tvrđave sv. Ivana, za kojeg smo povukli 41 milijun kuna europskih sredstava. Dovršetkom tog projekta šibenska turistička priča postat će još uspješnija; ne samo u broju obnovljenih tvrđava kao kulturno-turističkih atrakcija nego i u raznovrsnosti ponude i sadržaja koji će na njima biti dostupni. Šibenik je među prvim gradovima u Hrvatskoj prepoznao važnost dugoročnog ulaganja u turizam i revitalizaciju kulturne baštine i zadovoljstvo mi je na ovom mjestu konstatirati da već danas ubiremo plodove tog rada – kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti