HR
EN

Šibenska narodna glazba slavi 170 godina postojanja pod ljetnim zvjezdanim nebom!

04.05.2018.

Nakon prošlogodišnjeg prvog koncerta na Tvrđavi sv. Mihovila, Šibenska se narodna glazba vraća na najljepšu pozornicu na Jadranu u slavljeničkom tonu! Svoj 170. rođendan ova najdugovječnija šibenska kulturna institucija proslavit će prigodnim koncertom 28. lipnja, s početkom u 21 sat.

Na repertoaru slavljeničkog spektakla nalaze se skladbe koje su obilježile njihovo dosadašnje djelovanje čime će odati počast poznatim šibenskim glazbenicima. Obilježavanje velikog jubileja održati će se pod dirigentskom palicom iskusnog maestra Damira Marušića, koji će puhački orkestar voditi kroz cjelovečernji repertoar.

Od početka svog djelovanja, davne 1848. godine, Šibenska narodna glazba smatrana je pionirom glazbenog izričaja i ambasadorom kulture grada Šibenika i okolice. Iza njih je preko 12 500 koncertnih nastupa, što na smotrama i festivalima, što na raznim natjecanjima s kojih su često nosili brojne nagrade i priznanja, poput jedne zlatne, tri srebrne i dvije brončane povelje. Zapaženi su im i nastupi pred državnim i vjerskim poglavarima, a u svom dugogodišnjem djelovanju su se okušali i u stvaranju filmske glazbe, za filmove Prometej s otoka Viševca, Vlak bez voznog reda te uspješnici Kako je počeo rat na mom otoku.

Osim nesumnjivo izvrsne izvedbe orkestra publiku očekuju i nastupi gostiju iznenađenja, koji će ovu proslavu učiniti posebnom. Šibensku publiku zasigurno očekuje nezaboravna večer iznad mora, ispod zvjezdanog neba, koja će odzvanjati dobro poznatim zvucima instrumenata orkestra koji već više od stoljeća ispunjava grad.

ULAZNICE

Cijena ulaznice iznosi 100 kuna.

Prodajna mjesta šibenskih tvrđava: City Point (Don Krste Stošića 1) i blagajne tvrđava sv. Mihovil i Barone.

KUPI ULAZNICE ONLINE:

I ovog puta članovi Kluba prijatelja ostvaruju popuste pri kupnji ulaznica, isključivo u City Pointu. Individualni članovi mogu ostvariti popust od 10% na kupnju jedne ulaznice, dok obitelji taj popust ostvaruju na dvije kupljene ulaznice. Također, klijenti Addiko banke mogu ostvariti popust od 5% na jednu ulaznicu uz predočenje svoje Addiko kartice.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti