HR
EN

Šibenska narodna glazba izvodi šansone Dušana Šarca

18.05.2017.

Šibenska narodna glazba, najstarija gradska kulturna institucija, s brojnim će gostima 29.6.2017. na Tvrđavi sv. Mihovila izvoditi pjesme maestra Dušana Šarca u čast njegovom 75 godina dugom životu i vrhunskom stvaralaštvu.

Jedna od pionira šibenskog glazbenog izričaja, Šibenska narodna glazba već 170 godina svojim nastupima ponosno predstavlja Šibenik, svoju županiju, ali i cijelu Republiku Hrvatsku. Povijest ovog puhačkog orkestra ispunjena je koncertima, međunarodnim festivalima i smotrama gdje su svojim izvedbama osvojili srca publike, ali i zadivili jedanaest državnih poglavara, dvojicu vjerskih poglavara, kao i niz velikana iz hrvatske povijesti. Njihovi nastupi (njih više od 12.500) nagrađeni su brojnim zlatnim, srebrnim i brončanim medaljama i poveljama.

Šibenska narodna glazba svojim je zvukom upotpunila i četiri igrana filma te doprinijela atmosferi na velikim sportskim manifestacijama poput Europskog prvenstva u atletici, Mediteranskim sportske igre i Svjetskog juniorskog prvenstva u vaterpolu. Godine 2005. predsjednik Stjepan Mesić odlikovao je Glazbu najvišim državnim priznanjem – Poveljom Republike Hrvatske.

Sada je prilika da i ti čuješ vrhunsku glazbu koja je dotaknula toliko ljudi, iznjedrila brojne nagrade i cijenjene glazbenike. Dođi na Tvrđavu sv. Mihovila gdje će Šibenska narodna glazba pod dirigentskom palicom prof. Tonćija Ćićerića posvetiti večer šansonama maestra Dušana Šarca te odati počast njegovom glazbenom umijeću, a na pozornici će im se pridružiti klape, Đani Stipaničev i brojni drugi gosti.

Ne propusti koncert šibenskih glazbenih velikana na velikom ljetnom koncertu, pjevamo zajedno na Tvrđavi sv. Mihovila 29.6.2017. sa Šibenskom narodnom glazbom!

Cijena ulaznice: 100 kn

Ulaznice po možete kupiti na blagajnama Tvrđave sv. Mihovil i Tvrđave Barone te online u sustavu Eventim ili na Croatia Tickets.

ULAZNICE

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji,

u petak 14.lipnja Tvrđava sv. Mihovila otvorena je do 19 sati.
Hvala na razumijevanju!

-----

Dear visitors,

on Friday, June 14th, St. Michael's Fortress will be open until 7 PM.
Thank you for your understanding!