HR
EN

Šibenska narodna glazba izvodi šansone Dušana Šarca

18.05.2017.

Šibenska narodna glazba, najstarija gradska kulturna institucija, s brojnim će gostima 29.6.2017. na Tvrđavi sv. Mihovila izvoditi pjesme maestra Dušana Šarca u čast njegovom 75 godina dugom životu i vrhunskom stvaralaštvu.

Jedna od pionira šibenskog glazbenog izričaja, Šibenska narodna glazba već 170 godina svojim nastupima ponosno predstavlja Šibenik, svoju županiju, ali i cijelu Republiku Hrvatsku. Povijest ovog puhačkog orkestra ispunjena je koncertima, međunarodnim festivalima i smotrama gdje su svojim izvedbama osvojili srca publike, ali i zadivili jedanaest državnih poglavara, dvojicu vjerskih poglavara, kao i niz velikana iz hrvatske povijesti. Njihovi nastupi (njih više od 12.500) nagrađeni su brojnim zlatnim, srebrnim i brončanim medaljama i poveljama.

Šibenska narodna glazba svojim je zvukom upotpunila i četiri igrana filma te doprinijela atmosferi na velikim sportskim manifestacijama poput Europskog prvenstva u atletici, Mediteranskim sportske igre i Svjetskog juniorskog prvenstva u vaterpolu. Godine 2005. predsjednik Stjepan Mesić odlikovao je Glazbu najvišim državnim priznanjem – Poveljom Republike Hrvatske.

Sada je prilika da i ti čuješ vrhunsku glazbu koja je dotaknula toliko ljudi, iznjedrila brojne nagrade i cijenjene glazbenike. Dođi na Tvrđavu sv. Mihovila gdje će Šibenska narodna glazba pod dirigentskom palicom prof. Tonćija Ćićerića posvetiti večer šansonama maestra Dušana Šarca te odati počast njegovom glazbenom umijeću, a na pozornici će im se pridružiti klape, Đani Stipaničev i brojni drugi gosti.

Ne propusti koncert šibenskih glazbenih velikana na velikom ljetnom koncertu, pjevamo zajedno na Tvrđavi sv. Mihovila 29.6.2017. sa Šibenskom narodnom glazbom!

Cijena ulaznice: 100 kn

Ulaznice po možete kupiti na blagajnama Tvrđave sv. Mihovil i Tvrđave Barone te online u sustavu Eventim ili na Croatia Tickets.

ULAZNICE

[OBAVIJEST]

Dragi posjetitelji, u petak i subotu (24. i 25. svibnja) radno vrijeme City Pointa je od 9 do 20 sati. Izvrsna prilika da se učlanite u Klub prijatelja i podignete ulaznicu za subotnje predavanje Levisona Wooda i Gorana Milića.

Tim Tvrđave kulture Šibenik

----

[IMPORTANT NOTICE]

Dear visitors, City Point working hours on Friday and Saturday (May 24th i 25th) are from 9 AM to 8 PM. It's great opportunity to get your ticket for Levison Wood's Saturday lecture at St. Michael's Fortress.

Fortress of Culture Team