HR
EN

Šibenik priprema filmski kviz za cijelu Europu!

06.11.2020.

U nedjelju, 8. studenog, na Europski dan art kina kojim se slavi raznolikost europskih kina i umjetničkog filma, Tvrđava kulture Šibenik će, zajedno sa svojim partnerima u projektu Connecting Cinemas još jednom pokazati da nacionalne granice kao i globalna pandemija koronavirusa nisu prepreka kulturnoj razmjeni, druženju i zabavi.

Tako se druženje seli na online platformu na kojoj će svi ljubitelji filmova, glazbe i kvizova doći na svoje!

U 20:00 sati, putem Facebook stranica projekta Connecting Cinemas i Pub kviz u Azimuta, počinje online filmski kviz kojeg je složila Kviz udruga Šibenik. Kroz pitanja će vas voditi Valerio Baranović uz glazbenu pratnju Velikog Goge, a u pogađanju odgovora i glazbenih brojeva iz poznatih filmskih soundtrackova okušat će se ekipe iz cijele Europe! Prijaviti se možete putem navedenih Facebook stranica od 19:30 sati.

Za one koji žele znati više: od 19:00 sati, putem Zoom aplikacije otputujte u zemlje projektnih partnera! Serija kratkih filmova pod zajedničkim nazivom "Na putu do mog kina", pokazat će svim gledateljima kako je pandemija utjecala  na svakodnevni život u kontekstu lokalnih kina.

Podsjetimo, u projektu Connecting Cinemas in Rural Areas, uz vodećeg partnera, njemačkog kino-kulturnog centra Neue Kammerspiele iz Kleinmachnowa, uz Tvrđavu kulture Šibenik, sudjeluju još: Public Art Lab (Njemačka), Amza Pellea Cinema (Rumunjska), Cinema Star, (Grčka), M2C Institute for Applied Media Technology and Culture at the City University of Applied Sciences (Njemačka), Amsterdam University of Applied Sciences (Nizozemska) i KEA European Affairs Brussels (Belgija).

Projekt je financiran od strane Europske komisije iz prioriteta Europa spremna za digitalno doba, a provodi se u okviru poziva "Cinemas as Innovation Hubs for Local Communities". Ukupan proračun projekta je 611.455,00 eura, od čega se iznos od 72.440,00 eura odnosi na proračun Tvrđave kulture Šibenik.

 

Sadržaj ovog priopćenja isključiva je odgovornost JUK Tvrđava kulture Šibenik i ni na koji način ne odražava stavove Europske Komisije/MEDIA Policy, Audiovisual Industry & Media Support Programmes.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti